18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    JBL Quantum 600 Unboxing & Hands-On Review: «Ακουστικά… Game Changer»!

    H JBL δεν έχει αφήσει τη σφραγίδα της τυχαία στον κόσμο του ποιοτικού ήχου, καθώς ανέκαθεν τα προϊόντα της εξέπεμπαν μια ξεχωριστή γοητεία, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγουν τιμολογιακά πολύ από τη σφαίρα του mainstream. Ως γνωστόν, η JBL «παίζει δυνατά» σε πολλές προϊοντικές κατηγορίες που σχετίζονται με τον ήχο, είτε αυτό αφορά σε portable ηχεία και sound bars, είτε σε ακουστικά διαφόρων τύπων. Τώρα, έφτασε η στιγμή για την JBL να κάνει αισθητή την παρουσία της και στο πάντοτε απαιτητικό κοινό των gamers, όπου όλοι γνωρίζουμε το πόσο πολύ μετράει ο ήχος, επηρεάζοντας σε τεράστιο βαθμό το gameplay σε εκατοντάδες διαφορετικούς τίτλους. Η σειρά Quantum που λανσαρίστηκε πρόσφατα από την JBL, έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για να καλύψει τους gamers οι οποίοι αναζητούν το κάτι παραπάνω και στο αναλυτικό review που ακολουθεί θα διαβάσετε γιατί το συγκεκριμένο wireless over ear headset μπορεί να παίξει το ρόλο του… game changer!


    Επιβλητικό και… ξεκούραστο!

    Όπως τα περισσότερα gaming headsets που κυκλοφορούν στην αγορά, o σχεδιασμός του Quantum 600 διαθέτει μια αρκετά επιθετική και επιβλητική σχεδιαστική προσέγγιση. Η εξαιρετικά στιβαρή και ποιοτική κατασκευή, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Quantum 600, καθώς είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει εργονομία και (το κυριότερο)… υπερβολική άνεση.

    Τα ear cups είναι απίστευτα μαλακά, καθώς διαθέτουν υλικό από memory foam, καθιστώντας ακόμη και τα πιο πολύωρα gaming sessions, μια πραγματικά ξεκούραστη και άνετη εμπειρία, ενώ παράλληλα παρέχουν ικανοποιητικά επίπεδα ηχητικής απομόνωσης. Το δε head band εφαρμόζει τέλεια στο κεφάλι του χρήστη και κυριολεκτικά δεν θα θέλετε να το αφαιρέσετε από το κεφάλι σας.

    Η δυναμική premium πρόταση της JBL συνδέεται με wireless τρόπο στο PC σας στο κανάλι των 2.4GHz, μέσω ενός λεπτού USB dongle (και το μόνο που απαιτείται είναι απλώς μια ελεύθερη USB θύρα). Φυσικά το Quantum 600 δεν συνδέεται μόνο σε PC/Mac, καθώς μπορεί να «συνεργαστεί» άψογα και με μια σειρά από κονσόλες, όπως το PlayStation 4, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης του μέσω ενός dual 3.5mm jack και με Nintendo Switch, smartphones, άλλα με και με πολλές ακόμη συσκευές αναπαραγωγής ήχου.

    Ακολουθώντας φυσικά την gaming «καταγωγή» του, τα χαρακτηριστικά JBL logos που βρίσκονται στο αριστερό και δεξί earcup, είναι φωτιζόμενα (RGB lighting) και μπορούν να ρυθμιστούν εύκολα, μέσω της ειδικής εφαρμογής που συνοδεύει τα ακουστικά (οι gamers έχουν τη δυνατότητα να κάνουν customize τα δικά τους patterns). Φυσικά, όπως κάθε gaming headset που «σέβεται» τον εαυτό του, έτσι και το Quantum 600 διαθέτει directional Boom μικρόφωνο με τη δυνατότητα flip up, για ακόμη μεγαλύτερη άνεση, ενώ καλύπτεται από ένα ειδικό υλικό αφρού για ακόμη μεγαλύτερη πιστότητα και λιγότερες παρεμβολές.

    Όσον αφορά τα διάφορα πλήκτρα ελέγχου, το σχεδιαστικό team της JBL έχει τοποθετήσει το pairing / on-off button στο δεξί ear cup, ενώ τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης (τα οποία ελέγχουν την ένταση του ήχου και της φωνής) βρίσκονται στο αριστερό ear cup. Στο κάτω τμήμα του αριστερού ear cup βρίσκεται και η USB θύρα (USB-C), η οποία χρησιμεύει για την φόρτιση των ακουστικών.

    Ήχος που σε… ξεσηκώνει!

    Η JBL είναι γνωστό ότι ανεβάζει πολύ ψηλά τον ηχητικό πήχη στα high-end audio προϊόντα της και σίγουρα το JBL Quantum 600 δεν  θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα! O ήχος είναι με μια λέξη: «εκπληκτικός», καθώς το Quantum 600 headset της JBL ενσωματώνει DTS surround sound και 7.1 audio. Εάν μάλιστα ανήκετε στην ευγενή φυλή των PC gamers, σίγουρα θα επωφεληθείτε ακόμη περισσότερο από την ύπαρξη της λειτουργίας Quantum Surround, η οποία τίθεται σε λειτουργία μέσω του Quantum Engine software. Με το Quantum Surround η ηχητική πιστότητα περνάει σε νέο level, καθώς μπορείτε να αντιληφθείτε ακόμη και τον παραμικρό ήχο του φυσικού περιβάλλοντος.

    Όπως αντιλαμβάνεστε, σε ένα online multiplayer FPS που γίνεται ο κακός χαμός στην οθόνη σας, ένα ποιοτικό headset όπως το Quantum 600 μετατρέπεται σε έναν υπερπολύτιμο σύμμαχο την ώρα της μάχης, καθώς σας βοηθάει να αποκτήσετε μια πολύ καλύτερη αντίληψη του πεδίου της μάχης και έτσι να περιπλανηθείτε καλύτερα σε αυτό.

    Αξίζει να προσθέσουμε ότι πολύ καλή δουλειά έχει κάνει η JBL με το συνοδευτικό software (Quantum Engine), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να «παίξουν» με μια σειρά από ρυθμίσεις και έτσι να φέρουν το headset πιο πολύ στα μέτρα τους. Ολοκληρώνοντας το review μας δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στην αυτονομία του headset, η οποία αγγίζει τις 14 ώρες, ενώ με ενεργοποιημένο τον RGB φωτισμό το Quantum 600 θα σας «ζητήσει» να φορτιστεί ύστερα από περίπου 9 ώρες καθαρής χρήσης.

    True Winner!

    H JBL γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να δημιουργείς premium προϊόντα ήχου και χωρίς αμφιβολία, το Quantum 600 έχει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα υπερκαλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Αν και κοστίζει το κάτι παραπάνω σε σύγκριση με τα μέσα gaming headsets (159 ευρώ) που κυκλοφορούν στην αγορά, ωστόσο πρόκειται για μια high-end πρόταση που σχεδιάστηκε με έναν και μόνο σκοπό… να σας βοηθήσει στο να κερδίσετε!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles