16.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    JBL Quantum TWS Hands-On Review: «Επαναπροσδιορίζοντας το “επικό” στον gaming ήχο»!

    Η JBL είναι μια εταιρεία που δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ, καθώς τα audio προϊόντα της είναι συνώνυμα της ποιοτικής κατασκευής, αλλά και του υψηλού ηχητικού performance. Μάλιστα, το πλούσιο προϊοντικό portfolio της γνωστής εταιρείας καλύπτει όλους τους διαφορετικούς τύπους χρηστών και φυσικά το δημοφιλές brand, δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με τους gamers, οι οποίοι κακά τα ψέματα αποτελούν το πιο απαιτητικό κοινό που υπάρχει, καθώς ως γνωστόν όταν «λιώνεις» με το αγαπημένο σου game, πολλές φορές ο ήχος είναι εκείνος που μπορεί να κρίνει την in-game επιβίωση σου. Τα JBL Quantum που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, αποτελούν τα νέα TWS ακουστικά, τα οποία έρχονται για να συνδυάσουν την υψηλή απόδοση που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για κάθε φανατικό gamer, με την ευελιξία ενός in-ear headset που παράλληλα καθίσταται ιδανικό για κάθε καθημερινή on-the-go δραστηριότητα. Για πάμε όμως να τα γνωρίσουμε και καλύτερα…

    Play anywhere!

    Το κεντρικό motto των JBL Quantum TWS είναι το “Play Anywhere” κι όχι άδικα, καθώς τα συγκεκριμένα in-ear ακουστικά είναι σχεδιασμένα για να συντροφεύουν τον χρήστη τους 24/7 σε όλες τις εξορμήσεις του τόσο στον physical, όσο και στον… virtual κόσμο! Αρκετά ελαφριά (το κάθε earbud ζυγίζει μόλις 5.5 γραμμάρια), με προσεκτικό σχεδιασμό που τους επιτρέπουν να προσαρμόζονται στο αυτί του χρήστη για αρκετές ώρες, επιτρέποντας έτσι την πολύωρη χρήση (ως γνωστόν οι φανατικοί gamers αρέσκονται στο να δαπανούν άπειρες ώρες στα gaming sessions τους).

    H δε compact θήκη φόρτισης (με βάρος μόλις στα 42 γραμμάρια) μπορεί να μεταφερθεί εύκολα παντού, ενώ η έκπληξη έχει να κάνει με ένα ειδικό USB dongle που φυλάσσεται και αυτό με τη σειρά του στο εσωτερικό της charging case και το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε τα Quantum, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη Bluetooth (υποστηρίζεται η version 5.2). Σε αυτό το σημείο δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στην προσθήκη της πιστοποίησης IPX4, για μεγαλύτερη ασφάλεια και αντοχή από το νερό και τον ιδρώτα.

    Εκεί βέβαια που τα Quantum παίρνουν δέκα με τόνο, είναι στο κομμάτι του performance και σίγουρα μπορούν να αποδειχθούν ένα πολύ κρίσιμο «όπλο» στο gear κάθε φανατικού gamer. Συγκεκριμένα, έρχονται με τεχνολογία JBL Quantum Surround (αποκλειστικά για τα PC), η οποία ουσιαστικά σε «βάζει» για τα καλά μέσα στη δράση. Από τη στιγμή που σε ένα online multiplayer game, θα πρέπει ο gamer να είναι διαρκώς “on-alert” και να έχει πλήρη επίγνωση των κατευθύνσεων του ήχου που προέρχονται από τους αντιπάλους του, αδιαμφισβήτητα η ύπαρξη του surround ήχου θα βοηθήσει τα μέγιστα. Παράλληλα, το team της JBL γνωρίζοντας ότι τα Quantum απευθύνονται στο «nation» των gamers, έδωσε μεγάλη προσοχή στην ύπαρξη χαμηλού latency, καθώς συνδέοντας το USB Type-C dongle και παίζοντας στο φάσμα των 2.4GHz, το lagless αποτέλεσμα μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να αποτελέσει ένα πολύτιμο «εισιτήριο» για τη τελική νίκη (στα plus συγκαταλέγεται και η χαμηλή ακτινοβολία που εκπέμπουν).

    Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς η ύπαρξη του Dual Source feature, σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε με On-the-fly τρόπο από το παιχνίδι σας στην εισερχόμενη κλήση που δέχεστε. Παράλληλα, η JBL γνωρίζοντας ότι χωρίς ποιοτικό Active Noise Cancellation, ένα σύστημα TWS δεν μπορεί να σταθεί με αξιώσεις, πραγματικά έδωσε τον καλύτερο της εαυτό. Τα Quantum διαθέτουν True Adaptive Cancelling τεχνολογία, η οποία μπορεί να «κόψει» πλήρως τον ήχο του περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο ιδανικές συνθήκες ηχητικής απομόνωσης. Σε περίπτωση βέβαια που δεν επιθυμείτε να αποκοπείτε πλήρως από τους ήχους του περιβάλλοντος, η JBL έχει ενσωματώσει στα Quantum, το μεικτό ANC σύστημα Ambient Ware, το οποίο αξιοποιώντας τους πιο εξελιγμένους αλγορίθμους «φιλτράρει» με μεγάλη επιτυχία τους ήχους που ακούγονται στο background. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα gaming earbuds της JBL ενισχύουν σημαντικά τη φωνή σας, καθώς έρχονται με 6 built-in μικρόφωνα, τα οποία υποστηρίζουν beamforming τεχνολογία για ακόμη πιο καθαρό αποτέλεσμα.

    Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα τους έχει να κάνει με την εξαιρετική ενεργειακή συμπεριφορά τους, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν αναπαραγωγή που αγγίζει τις 8 ώρες (με τη λειτουργία ANC απενεργοποιημένη), ενώ η charging case προσθέτει ακόμη 16 ώρες απρόσκοπτης λειτουργίας στα earbuds σας (απαιτούνται περίπου δύο ώρες για να φορτίσει πλήρως η θήκη).

    Quantu-MANIA!

    Τα Quantum μπορούν να συνδεθούν εκτός από PC, με smartphones και tablets και φυσικά με όλες τις κονσόλες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά και φυσικά συνδέονται πανεύκολα. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής JBL Headphones app μπορείτε να τα παραμετροποιήσετε και να τα προσαρμόσετε πάνω στις ανάγκες σας. Αν και σε επίπεδο τιμής κυμαίνονται περίπου στα 160 ευρώ, παρόλα αυτά η ποιότητα που θα εξασφαλίσετε δύσκολα παίζει αλλού στην αγορά. Ένα είναι σίγουρο ότι η τελευταία πρόταση της JBL σας TWS ακουστικά θα κάνει τα gaming sessions σας… επικά, είτε λιώνετε στο Call of Duty: Warzone στο extreme gaming PC σας, είτε Diablo Immortal στο smartphone σας!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles