18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    H άποψη που είχε ο Steve Jobs για τον συνιδρυτή του Android, Andy Rubin;

    Ο πρώην CEO και συνιδρυτής της Apple, Steve Jobs, δεν έτρεφε τα καλύτερα αισθήματα για τον συνδημιουργό του Android, Andy Rubin. Αυτό ήταν ευρέως γνωστό, αλλά για πρώτη φορά αποτυπώνεται επίσημα, σε ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο, «Σκυλοκαβγάς: Ο πόλεμος μεταξύ Apple και Google, οδήγησε σε επανάσταση».

    steve-jobs-andy-rubyin

    Πιο συγκεκριμένα, περιγράφεται στο παραπάνω βιβλίο (όπως αποκαλύπτει το Business Insider) ότι ο Steve Jobs είχε πει σε φίλους του ότι o Andy Rubin είναι ένας «… big arrogant fuck» (μεταφράστε κατά προτίμηση) κι ο λόγος είναι το γεγονός ότι ο Jobs πίστευε πως το Android αντέγραψε το iOS από την κυκλοφορία, ήδη, του πρώτου iPhone.

    Το βιβλίο υποστηρίζει ακριβώς αυτό: ότι με την κυκλοφορία του πρώτου iPhone, ο Andy Rubin είχε εντυπωσιαστεί τόσο πολύ που διέγραψε οτιδήποτε έκανε η ομάδα του στο Android μέχρι τότε και ξεκίνησε από την αρχή. Ο Jobs έφτασε (σύμφωνα με το βιβλίο) να πει πως «Όλα όσα κάνουν είναι μία γ….. αντιγραφή αυτού που φτιάξαμε εμείς».

    Πάλι σύμφωνα με την ίδια αναφορά, στελέχη τόσο από την Google όσο και από την Apple συναντήθηκαν για να συζητήσουν το θέμα και η συζήτηση κατέληξε στην ανταλλαγή προσωπικών προσβολών και ουρλιαχτών από την πλευρά και των δύο αντρών.

    Είναι αλήθεια; Διατηρούμε επιφυλάξεις. Έχουμε ακούσει κατά καιρούς για τις εκρήξεις του Steve Jobs, έχουμε διαβάσει για την πεποίθησή του πως το Android ήταν αντιγραφή του iOS, έχουμε διαβάσει για την ικανότητα του Rubin να μεταφέρει στο open source λειτουργικό του τα καλύτερα στοιχεία τα άλλα, αλλά και την επιμονή του να ανοίξει τον δρόμο στην υιοθέτηση του open source λειτουργικού από τους περισσότερους κατασκευαστές κινητών.

    Δεν έχουν διαρρεύσει ιδιαίτερες πληροφορίες για το αν ο Andy Rubin είναι φωνακλάς. Αλαζόνας όμως, σίγουρα είναι. Όπως ήταν και ο Jobs. Οι άνθρωποι που περπατούν σε ένα γνωστικό πεδίο ή ένα επιχειρηματικό πεδίο μόνοι τους, πρωτοπόροι, οραματιστές και καινοτόμοι, είναι αλαζόνες. Με τεράστια «εγώ». Αν δεν ήταν κάτι τέτοιο, δεν θα έφτιαχναν καινοτομία. Δεν θα έκαναν επαναστάσεις (τεχνολογικές).

    Related Articles

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles