23.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Αν ο επόμενος CEO της Microsoft ήταν ο John McAfee…

    Να μία ενδιαφέρουσα άποψη: η Microsoft χρειάζεται έναν CEO που, αντίθετα με τους προηγούμενους, θα έχει ενδιαφέρον και θα μπορεί να ταράξει τα νερά της αγοράς τεχνολογίας. Τον John McAfee!

    John McAfee

    Την άποψή μας για την μεγάλη και τρανή Microsoft, την έχουμε μοιραστεί μαζί σας αρκετές φορές. Πιστεύουμε πως η μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας έχει μεταμορφωθεί μέσα στα χρόνια σε ένα αργοκίνητο γίγαντα που έχασε το τρένο της εξέλιξης, παρά τα θαυμαστά τμήματα έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει, παρά την κραταιά θέση της σε σοβαρούς τομείς του Cloud και των επιχειρήσεων. Η άποψη αυτή δεν είναι μόνο δική μας. Τη συμμερίζονται αρκετοί παροικούντες την Ιερουσαλήμ της τεχνολογίας και με τρομερό ενδιαφέρον διαβάσαμε την πρόταση του Jonny Evans, ενός αρκετά έμπειρου συντάκτη τεχνολογίας, στο Computerworld: προτείνει στη Microsoft να προσλάβει για CEO, το κακό παιδί της Silicon Valley, τον John McAfee!

    Το σκεπτικό του Evans βασίζεται ακριβώς στο παραπάνω γεγονός: ότι η Microsoft έχει χάσει το ενδιαφέρον της σαν εταιρεία, κινείται με τρομακτικά αργά βήματα σε σχέση με τους ρυθμούς των καιρών και της τεχνολογίας και χρειάζεται ένα «τρελό» όπως ο McAfee για να κερδίσει πίσω λίγο από το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και των επενδυτών. Μα, τον McAfee; Ναι. Γιατί είναι απείρως πιο ενδιαφέρον να βλέπεις στα ινία μίας εταιρείας έναν άνθρωπο που έχει κάνει ό,τι τρέλα υπάρχει στον κόσμο (έχει γίνει φυγόδικος, έχει κάνει σχεδόν πορνό βίντεο με συμμετοχή του και τα έχει ανεβάσει στο YouTube, έχει «καεί» από τις γυναίκες και τα ναρκωτικά), αλλά γνωρίζει την τεχνολογία αρκετά καλά, είναι ικανός (το έχει αποδείξει) και δεν έχει να πείσει, κανέναν, για τίποτα. Κι ας είναι 69 ετών.

    Η περίπτωση του “παράξενου” Mr. T-Mobile

    John Legere

    Και ο ισχυρισμός του Evans επιβεβαιώνεται: μία εταιρεία σε πτώση, χρειάζεται έναν «τρελό» για να πάρει και πάλι τα πάνω της. Επιβεβαιώνεται από την σύντομη ιστορία της T-Mobile, μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια εξαγοράς της από την AT&T. Όταν οι Αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού απέρριψε την συμφωνία πώλησης της T-Mobile (θυγατρική της Deutsche Telekom στις ΗΠΑ) στην AT&T, η εταιρεία τοποθέτησε ως CEO της, τον John J. Legere.

    Είναι ένας τύπος που, στα 55 του, πέταξε τα κουστούμια, φοράει μονίμως ένα ροζ T-shirt της T-Mobile και κάνει όλα αυτά που δεν φαντάζεται κανείς ότι θα μπορούσε να κάνει ένας CEO: τουιτάρει , στέλνει email σε τεχνολογικούς συντάκτες για να τους πει ότι σε κάποια περίπτωση έκαναν «φάουλ», παίρνει την οποιαδήποτε διαδικασία στην εταιρεία προσωπικά, μέχρι που περνάει τα βράδια του ακούγοντας τηλεφωνήματα από το κέντρο εξυπηρέτησης των πελατών του. Ένα βράδυ μάλιστα, παρενέβη σε ένα τέτοιο τηλεφώνημα και έπεισε ο ίδιος τον πελάτη να αλλάξει πάροχο και να έρθει στην T-Mobile.

    Αποτέλεσμα των «κούκου» ενεργειών του 55χρονου John Legere που, εκτός από το ροζ T-Shirt, δεν «χτενίζει» τα μαλλιά του όπως οι γιάπηδες συνάδελφοί του, τρέχει στον μαραθώνιο και τρώει χάμπουργκερ με τις δύο κόρες του; Η T-Mobile να γίνεται και πάλι «cool» για τους Αμερικανούς καταναλωτές και για δύο συνεχόμενα 3μηνα να αυξάνει θεαματικά την πελατειακή της βάση και πάλι.

    Λοιπόν; Ψηφίζετε τον John McAfee για CEO της Microsoft; Εμείς ναι. Δαγκωτό όμως. Δείτε ένα… ενημερωτικό βίντεο

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles