18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    To νέο trailer του Joker τα σπάει και μας… μυρίζει Oscar για τον Χοακίν Φίνιξ!

    Η πρωτότυπη ιστορία του “Joker” σε σκηνοθεσία του Τοντ Φίλιπς εξερευνά τον κόσμο του Άρθουρ Φλεκ. Ο Άρθουρ, τον οποίο ενσαρκώνει εκπληκτικά ο Χοακίν Φίνιξ, είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει την σκληρότητα και την απόλυτη περιφρόνηση της κοινωνίας, ταυτόχρονα με την αδιαφορία ενός συστήματος που του επιτρέπει να περνά από την ευάλωτη πλευρά στην καταστροφική. Ο Άρθουρ δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. Πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει. Το ανεξέλεγκτο γέλιο του που ξεσπά τις λάθος στιγμές, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να συντονιστεί με το κοινό του. Κι όσο προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση τόσο περισσότερο γελοιοποιείται και αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο, ακόμα και σε περιστατικά βίας.

    Ο Άρθουρ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη φροντίδα της “εύθραυστης” μητέρας του, είναι σε διαρκή αναζήτηση της πατρικής αγάπης που δεν είχε ποτέ. Ψάχνει να την βρει είτε στον πλούσιο επιχειρηματία Τόμας Γουέιν, είτε στον παρουσιαστή της τηλεόρασης, Μιούρεϊ Φράνκλιν. Καθώς κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικότητας και τρέλας, αρκεί μια λανθασμένη επιλογή του, για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση κλιμακούμενων και, τελικά, ολέθριων γεγονότων.

    JOKER - Official Poster

    Ο Φίνιξ, 3 φορές υποψήφιος για Όσκαρ (“The Master,” “Walk the Line,” “Gladiator”) ενσαρκώνει τον Τζόκερ, δίπλα στον βραβευμένο με Όσκαρ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο (“The Raging Bull”, “The Godfather: Part II”), ο οποίος υποδύεται τον Φράνκλιν. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Ζάζι Μπιτζ (“Deadpool 2”), Φράνσις Κόνροϊ (“American Horror Story,” Hulu’s “Castle Rock”), Μαρκ Μάρον (“Maron,” “GLOW”), Μπιλ Καμπ (“Red Sparrow”, “Molly’s Game”), Γκλέν Φλέσλερ (“Billions”, “Barry”), Σι Γουίγκαμ (“First Man”, “Kong: Skull Island”), Μπρετ Κάλεν (“42”, Netflix “Narcos”), Ντάγκλας Χοτζ (“Red Sparrow”, “Penny Dreadful”) και Τζος Πάις (επερχόμενο “Motherless Brooklyn”, “Going in Style”).

    Joker (2)

    Ο υποψήφιος για Όσκαρ, Φίλιπς, (“Borat”, τριλογία “The Hangover”) σκηνοθετεί βασισμένος στο σενάριο που έγραψε μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ, Σκοτ Ρίβερ (“The Fighter”) και εμπνέεται από χαρακτήρες της DC. Η παραγωγή της ταινίας είναι της υποψήφιας για Όσκαρ, Έμα Τίλινγκερ Κοσκόφ (“The Wolf of Wall Street”) και της εταιρείας Joint Effort, που ανήκει στον Φίλιπς και στον υποψήφιο για Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ (“A Star Is Born”, “American Sniper”). Διευθυντές παραγωγής είναι οι Μάικλ Ε. Ούσλαν, Γουόλτερ Χαμάντα, Άαρον Λ. Γκίλμπερτ, Τζόζεφ Γκάρνερ, Ρίτσαρντ Μπαράτα και Μπρους Μπέρμαν.

    Joker (1)

    Πίσω από τις κάμερες, ο Φίλιπς συνεργάζεται με τον διευθυντή φωτογραφίας Λόρενς Σερ (“Godzilla: King of the Monsters”, τριλογία “The Hangover”), τον σχεδιαστή παραγωγής Μαρκ Φρίντμπεργκ (“Selma,” “The Amazing Spider-Man 2”), τον μοντέρ Τζεφ Γκροθ (“War Dogs,” “The Hangover Part III”), και τον βραβευμένο με Όσκαρ σχεδιαστή κοστουμιών Μαρκ Μπρίτζες (“Phantom Thread,” “The Artist”). Τη μουσική της ταινίας έγραψε ο Χίλντουρ Γκουοναντότιρ (“Sicario: Day of the Soldado”).

    Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερο και απλώς να αφήσουμε καλύτερα το trailer να μιλήσει… H ταινία Joker κυκλοφορεί στην χώρα μας στις 3 Οκτωβρίου. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles