15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ανακοινώθηκε η τιμή του Other Half, του πανέμορφου Sailfish OS smartphone που βασίζεται στο MeeGo, από τη Jolla

    Η Jolla, το Φινλανδικό startup που έφτιαξαν πρώην MeeGo developers της Nokia ανακοίνωσε την τιμή της συσκευής που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 και θα «φοράει» το λειτουργικό Sailfish. Θα είναι στα 399 ευρώ και θα είναι αυτή:

    wide_Jolla_devices

    Αρχίστε τις σημειώσεις: 4,5 ίντσες η οθόνη, κάμερα στα 8 megapixel, LTE, διπύρηνος επεξεργαστής, 16GB ROM και επέκταση μνήμης με microSD. Το νέο λειτουργικό υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του ότι θα είναι συμβατό με μερικές Android εφαρμογές, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα από πού ακριβώς θα μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες τις εφαρμογές αυτές. Α! σημειώστε επίσης ότι το νέο λειτουργικό υποστηρίζει gestures.

    Το ιδιαίτερο αυτής της συσκευής είναι το «Other Half», το «καπάκι» της συσκευής που θα είναι σε διάφορα χρώματα, τα οποία και  θα προσαρμόζουν το χρώμα του interface. Θεωρούμε την συσκευή παραπάνω από όμορφη και με μεγάλο ενδιαφέρον θα δούμε αν οι ex-Nokia θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ζήτηση για ένα νέο λειτουργικό.

    Σκεφτόμαστε μάλιστα πως το 2013 είναι η χρονιά των νέων λειτουργικών, καθώς περιμένουμε να δούμε συσκευές με Tizen, Firefox, περισσότερες Ubuntu και τώρα με Sailfish. Θα πετύχουν οι Φινλανδοί αυτό στο οποίο έχουν αποτύχει άλλοι; Ακόμα και η ίδια η Microsoft; Θα καταφέρουν να καθιερώσουν ένα εναλλακτικό λειτουργικό που θα αποκτήσει φανατικούς fans και θα μπορεί να κάνει τους χρήστες του να μην αισθάνονται ότι υστερούν σε λειτουργικότητα και επικοινωνία;

    Σίγουρα έχουν όλες τις προϋποθέσεις. Το Jolla διοργανώνει event σήμερα για να «γιορτάσει» το launch της συσκευής που θα αρχίσει να παραδίδεται στην Ευρώπη, το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

    Μάλιστα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε προπαραγγελίες από το site της Jolla. Εμάς, προκαταβολικά, μας αρέσει. Μας αρέσει πολύ. Θα περιμένουμε, όμως, να το δούμε στην πράξη.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles