15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο Jonathan Demme δεν ήθελε την Jodie Foster για την Σιωπή των Αμνών

    O Jonathan Demme, o σκηνοθέτης του εκπληκτικού Silence Of The Lambs αποκάλυψε σε μία συνέντευξη που έγινε την περασμένη χρονιά στο Austin Film Festival αλλά ανέβηκε πρόσφατα το YouTube, πως η Jodie Foster δεν ήταν η πρώτη του επιλογή για το ρόλο της Clarice Starling. Ήταν πολύ διστακτικός αφού δεν πίστευε πως θα ήταν καλή και μάλιστα δεν είχε ξετρελαθεί με την ερμηνεία της στο φιλμ του 1988, The Accused, για την οποία είχε κερδίσει το Όσκαρ! Δεν τον είχε πείσει η Βοστονέζικη προφορά της στο φιλμ και πίστευε πως παραήταν πολύ Καλιφορνέζα για το ρόλο της Clarice.

    jodie foster

    Οι πρώτες επιλογές του Demme για το ρόλο, είτε το πιστεύει κανείς είτε όχι, ήταν οι
     Michelle Pfeiffer, Meg Ryan και Laura Dern! Η τελευταία ίσως να κατάφερνε κάτι, αλλά το φανταστεί κανείς τις δύο πρώτες ως Clarice, είναι κάτι πραγματικά δύσκολο. Όπως ήταν αναμενόμενο η Pfeiffer ανησύχησε γιατί ο ρόλος ήταν πολύ σκοτεινός, η Ryan σχεδόν παρεξηγήθηκε με την πρόταση, ενώ η Dern απορρίφθηκε από τους παραγωγούς επειδή ήταν πολύ… άγνωστη. Τελικά μετά από την πίεση του στούντιο που ήθελε την Foster επειδή είχε κερδίσει το Όσκαρ και αυτό θα τραβούσε την προσοχή του κοινού, ο Demme δέχθηκε και όπως παραδέχθηκε στην πορεία την λάτρεψε.

    Ο Demme έκανε ακόμα μία αποκάλυψη και αυτή αφορούσε τον ρόλο του Hannibal Lecter, τον οποίο αρχικά προόριζε για τον Sean Connery. Εκείνος όμως την απέρριψε και έτσι κατέληξε στον Anthony Hopkins που φυσικά έδωσε την ερμηνεία της ζωής του κερδίζοντας φυσικά το Όσκαρ, κάτι που συνέβη και με την Foster που τα έκανε δύο. Θυμίζουμε πως το φιλμ του 1991 απέσπασε συνολικά 5 Όσκαρ, κερδίζοντας επίσης στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθέτη και προσαρμοσμένου σεναρίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles