16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    O Jony Ive είχε ένα γράμμα… παραίτησης στην τσέπη του την πρώτη φορά που συνάντησε τον Steve Jobs

    Ήταν 1997 και o Steve Jobs “επανέκαμπτε” στην Apple μετά την “περιπέτειά” του με τη NeXT. Ο Jony Ive, σημερινός αρχισχεδιαστής του Cupertino και μετέπειτα “κολλητός” του συνιδρυτή της Apple, όπως σημειώνεται τώρα σε profile του στον New Yorker, είχε πάει στην πρώτη τους συνάντηση με το… χαρτί της παραίτησής του στην τσέπη.

    Jony Ive

    Ο Ive δεν ήταν καθόλου σίγουρος για το ότι ο Jobs θα εκτιμούσε τις ικανότητές του ως σχεδιαστή, ούτε ότι θα χρειαζόταν τις υπηρεσίες του. Για την ακρίβεια, ήταν σίγουρος για το… αντίθετο και πίστευε ότι θα απολυθεί.

    Ο Jobs στην πραγματικότητα είχε τότε μιλήσει με τον Richard Sapper που σχεδίασε τον ThinkPad ώστε να δουλέψει μαζί τους, εκείνος, ωστόσο, δεν ήθελε να εγκαταλείψει την IBM για μία… μικρή εταιρεία όπως ήταν τότε η Apple.

    Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στον Jonathan Ive, ο οποίος φαίνεται τελικά ότι δεν ήταν πολύ… δύσκολο να πείσει τον Steve Jobs για τις… αδιαμφισβήτητες δυνατότητές του. Όταν του έδειξε κάποια από τα σχέδιά του, η απάντηση του Jobs ήταν κατά λέξη “Γαμώτο, δεν είσαι πολύ αποτελεσματικός, είσαι;”Αν και αρχικά φαινόταν πως αυτό τον… προσβάλλει, τελικά εννοούσε πως τα σχέδιά του φαινόταν φρέσκα και συναρπαστικά, απλά έως τότε δεν είχε καταφέρει να πείσει την υπόλοιπη εταιρεία να τους δώσουν προσοχή.

    Ξεκίνησαν να συνεργάζονται πάνω στον iMac την ίδια μέρα και εκείνο ήταν ένα από τα προϊόντα που οδήγησαν την Apple στην ανάκαμψη και τη μετέτρεψαν σήμερα στην πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο. Όσον για τον Jobs και τον Ive, παρέμειναν όχι μόνο συνεργάτες, έως το θάνατο του πρώτου το 2011, αλλά και δύο πολύ καλοί φίλοι.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles