24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Αέρας αλλαγής στο iOS 7. O Jony Ive βάζει το “χέρι” του και θέλει να το κάνει πιο απλό και ξεκάθαρο

    jony-ive

    O Jony Ive, εμβληματικός αρχισχεδιαστής της Apple και ένα από τα πλέον σημαντικά στελέχη της εταιρείας, από τον περασμένο Οκτώβριο και την απομάκρυνση του VP του iOS Scott Forstall, είναι γνωστό ότι έχει υπό την επίβλεψή του και τον τομέα του λογισμικού για λογαριασμό του Cupertino.

    Με βάση αυτή την αλλαγή και καθώς όλοι συζητάνε πλέον για το πώς θα είναι το iOS 7, πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον Ive να βάζει το “χεράκι” του σε μία σημαντική (αν και όχι εκτεταμένη) ανανέωση του λειτουργικού.

    Δε γνωρίζουμε αν αυτά που σκέφτεται ο αρχισχεδιαστής της Apple μοιάζουν με το concept που είδαμε πριν λίγες ημέρες, εκείνο που είναι σίγουρο όμως είναι ότι η επόμενη version του iOS θα έχει πιθανότατα αρκετές επιρροές από τον Ive και την ομάδα του.

    Ο ίδιος -επικεφαλής έως τώρα του βιομηχανικού σχεδιασμού στην εταιρεία- μαζί με τους συνεργάτες του φέρονται να εργάζονται με την ομάδα του iOS για την ανανέωση του mobile λειτουργικού της αμερικανικής εταιρείας. Και μπορεί να μη γνωρίζουμε ακριβώς τι έχει στο μυαλό του ο Ive, οι φήμες όμως τον θέλουν να επεξεργάζεται μία περισσότερο flat σχεδίαση, χωρίς βέβαια ακραίες αλλαγές που δεν ταιριάζουν έτσι κι αλλιώς με τη φιλοσοφία της Apple.

    Η αμερικανική εταιρεία, αλλά και ο ίδιος ο Jony Ive, δε θέλουν να προσφέρουν στο κοινό ένα εντελώς διαφορετικό λειτουργικό που θα ξενίσει τους πιστούς οπαδούς της Apple, αλλά μία ανανεωμένη έκδοση που θα δίνει πιο απλό και ξεκάθαρο χαρακτήρα στο iOS και τις λειτουργίες του. Όπως μεταδίδει, εξάλλου, η WSJ, κάτι άλλο σημαντικό στην ανάπτυξη του iOS 7 είναι πως συχνά η ομάδα που “τρέχει” το project συνεργάζεται με την ομάδα που ασχολείται με το λειτουργικό Mac, πραγματοποιώντας διάφορες συνέργειες, χωρίς πάντως να υπάρχει σκέψη για ενοποίηση συνολικά των δύο teams.

    Το σίγουρο είναι ότι περιμένουμε τις -έστω και μικρές- παρεμβάσεις του Ive στο λειτουργικό με ενδιαφέρον. Εσείς τι αλλαγή θα προτιμούσατε όμως από την Apple, μία συντηρητική προσέγγιση με μία μικρή ανανέωση του iOS ή πιο ριζικές αλλαγές στο λειτουργικό; Περιμένουμε την άποψή σας.

     

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles