18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Χάνοντας τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα του Σαίξπηρ στη μετάφραση, εξαιτίας ενός glitch των JPEG

    Ένας Λονδρέζος, ο Tom Scott αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα για να δείξει τις απώλειες που έχουμε όταν κάνουμε compressing τις εικόνες JPEG, απώλειες που σε μία φωτογραφία δεν είναι ορατές με το γυμνό μάτι. Τι έκανε; Πήρε φωτογραφίες από το Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ που είναι κείμενο, τις έσωσε ως JPEG και, ξεκίνησε το open και save με το Photoshop και μετά την εξαγωγή τους σε plain text. Αποτέλεσμα; Απώλειες, ήδη από το πρώτο edit and save, απώλειες που εικονοποίησε ο Scott ως άλλα βιβλία. Έτσι, οτίτλοςThe tragedy of Romeo and Juliet”, μετατράπηκε πολύ εύκολασε «Tej Uqahdfs”me$nolcr Dlc!ulfgr» (ε;)

    romeo4

    Η επόμενη φωτογραφία που θα δείτε είναι από την περίφημη σκηνή του έργου στο μπαλκόνι, όπου η Ιουλιέτα λέει «ω Ρωμαίο Ρωμαίο, πού να βρίσκεσαι τώρα». Ανέβασε τη φωτογραφία από το βιβλίο ως RAW και εξήγαγε πάλι το αρχείο ως plain text. «Ακόμα και στην βέλτιστη ποιότητα, σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες έχουν αντικατασταθεί από τα γειτονικά τους γράμματα στην αλφάβητο. Σε μία εικόνα, αυτό θα σήμαινε μία μικρή διαφοροποίηση στο χρώμα, που δεν θα ήταν αντιληπτή σε γυμνό μάτι: σε διαφορετική μορφή όμως, ακόμα και η βέλτιστη ποιότητα, είναι ικανή να αλλάξει ένα κείμενο σε γρίφο».

    romeo1

    Συμπέρασμα; Όσον αφορά το κείμενο, η οποιαδήποτε απώλεια μπορεί να κάνει τη ζωή μας δύσκολη. Σε μία εικόνα όμως, είμαστε σχεδόν «τυφλοί» στην οποιαδήποτε αλλαγή συμβαίνει από το compression των JPEG, άρα, η απώλεια σε ποιότητα δεν μας νοιάζει τόσο πολύ. Μας νοιάζει;

    romeo2

    Και αν αναρωτιέστε για την χρησιμότητα της παραπάνω ανακάλυψης από τον Tom Scott, δεν υπάρχει. Καμία. Απολύτως. Απλά είναι ενδιαφέρουσα.

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles