24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Justin Bieber πρέπει να είναι περήφανος: έχει τους περισσότερους ψεύτικους followers στο Twitter

    justin-600-1357137160

    Photo by Rolling Stone Mag

    H πιο δημοφιλής περσόνα στο Twitter είναι ο «αγαπημένος» μας Justin Bieber. Είναι όμως; Όχι ακριβώς. Όπως εντόπισε το Statista, χρησιμοποιώντας το Socialbakers, από τα 37,2 εκατομμύρια followers του Bieber, τα 16,7 εκατομμύρια είναι ψεύτικοι λογαριασμοί. Ξέρετε, από αυτούς που αγοράζουν οι εταιρείες διαχείρισης λογαριασμών social media για να κάνουν «νούμερα»; Και οι 2,6 εκατομμύρια followers είναι ανενεργοί. Έτσι, οι πραγματικοί followers του Justin Bieber είναι 17,8 εκατομμύρια. Αυτό τον κάνει πιο δημοφιλή στο Twitter;

    Sorry Justin, αλλά όχι. Σε τρώει η Lady Gaga. Κι αυτό γιατί οι «πραγματικοί» followers της Lady, είναι 19 εκατομμύρια, απ’ τα 35,9 εκατομμύρια που την ακολουθούν συνολικά. Για την Katy Perry δεν έχουμε να σας πούμε τίποτα γιατί έχει περίπου 15,5 εκατομμύρια ψεύτικους followers σε ένα σύνολο 34,7 εκατομμυρίων. Στην περίπτωση της Rihanna οι αληθινοί followers είναι αρκετοί, πράγμα που δικαιολογείται μάλλον από τις ημίγυμνες φωτογραφίες που ανεβάζει.

    ChartOfTheDay_1031_Top_10_Twitter_Accounts_n

    Αλλά σίγουρα όλο το παραπάνω καταδεικνύει τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτά που θεωρούμε «δημοφιλή». Κάποιες εταιρείες που διαχειρίζονται λογαριασμούς social media για καλλιτέχνες ή προϊόντα και εταιρείες, αγοράζουν ψεύτικους followers ή ψεύτικα likes στο facebook για να δείξουν «αριθμούς» και να χρεώνουν πολύ ακριβά τις υπηρεσίες τους. Τα προϊόντα ή οι καλλιτέχνες με τη σειρά τους, υπερηφανεύονται για το πόσο δημοφιλείς είναι. Απλά ένα μεγάλο ποσοστό από τη δημοφιλία τους, είναι bots. Ανύπαρκτοι άνθρωποι δηλαδή, ή καλύτερα, προφίλ που μπορεί κανείς να αγοράσει κατά χιλιάδες έναντι ενός μικρού αντιτίμου.

    Δείτε το εξαιρετικά σαρκαστικό βίντεο από το The Onion παρακάτω:

    Related Articles

    5 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles