17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Και η Oracle παίζει δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του TikTok;

    Είναι γνωστές οι «περιπέτειες» που περνάει το TikTok, εξαιτίας των ενεργειών της κυβέρνησης Trump, όπου μαζί με το (επίσης κινεζικής προέλευσης) WeChat θεωρούνται απειλές για την ασφάλεια των Η.Π.Α. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, για να μπορέσει λοιπόν το TikTok να παραμείνει λειτουργικό στην τεράστια αγορά των Η.Π.Α. θα πρέπει να περάσει στα χέρια μιας αμερικανικών συμφερώντων επιχείρησης, ειδάλλως θα πρέπει σε μερικές εβδομάδες να πάψει τη λειτουργία του.

    H πρώτη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που εξέφρασε το ενδιαφέρον της (επίσημα) για να εξαγοράσει τη δημοφιλή πλατφόρμα ήταν η Microsoft, ενώ υπήρξαν και άλλες φήμες που ήθελαν και το Twitter να μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι της εξαγοράς. Τώρα, σύμφωνα με το report των Financial Times και η Oracle ανήκει στις υποψήφιες εταιρείες που θέλουν να έρθουν σε συμφωνία με την ιδιοκτήτρια του TikTok, ονόματι ByteDance. Μάλιστα, το ίδιο report αναφέρει ότι οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο εταιρείες έχουν προχωρήσει και βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Αναμφίβολα, η περίπτωση της Oracle παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για μια εταιρεία που δεν εστιάζει τόσο πολύ στον καταναλωτή, αλλά είναι γνωστή για τα προϊόντα τους στον τομέα του B2B. Για να καταλάβετε το μέγεθος της Oracle, το 2019 αναδείχθηκε ως η δεύτερη εταιρεία εταιρία software στον κόσμο σε έσοδα και σε μερίδιο αγοράς. Φυσικά μέχρι στιγμής τίποτα από τα παραπάνω δεν έχουν επιβεβαιωθεί, για αυτό και το σήριαλ της εξαγοράς του TikTok από κάποια αμερικανική εταιρεία, κάτι μας λέει ότι θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles