21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Και ο Trump συνεχίζει… ακάθεκτος! Απαγόρευσε τα Alipay, WeChat pay κι άλλα “Μade in China” apps!

    Μπορεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Donald Trump να διάγει τις τελευταίες μέρες του στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει από το να συνεχίζει την «σταυροφορία» του ενάντια στις εφαρμογές που κατάγονται από τη Κίνα! Έτσι λοιπόν, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε πρόσφατα προεδρικό διάταγμα, το οποίο απαγορεύει τη χρήση στις Η.Π.Α 8 ακόμη «Made in China» εφαρμογών, με την αιτιολογία ότι συγκεντρώνουν και διαχειρίζονται με παράνομο τρόπο τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών πολιτών και κυρίως των Αμερικανών αξιωματούχων που κατέχουν θέσεις κλειδιά στην κυβέρνηση των Η.Π.Α.

    Οι εφαρμογές λοιπόν που βρίσκονται στο στόχαστρο και που ουσιαστικά απαγορεύεται η χρήση τους δεν είναι άλλες από τις: Alipay, WeChat Pay, QQWallet και QQ Messenger της Tencent, CamScanner, SHAREit, VMate (που έχει αναπτυχθεί από την θυγατρική της Alibaba, UCWeb) και το WPS Office της Kingsoft Office. Αν και οι παραπάνω απαγορεύσεις σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με την προσπάθεια απαγόρευσης των TikTok και WeChat, οι οποίες έπεσαν στο κενό, παρόλα αυτά εκείνοι που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι users αμερικανοκινεζικής καταγωγής, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις προαναφερθείσες εφαρμογές για να στέλνουν χρήματα ή για να ταξιδεύουν στις δύο χώρες, αλλά και αρκετές κινεζικές επιχειρήσεις που κάνουν χρήση των εν λόγω apps για να προσελκύσουν κυρίως πελάτες που ενδιαφέρονται για τα κινεζικά προϊόντα. H απαγόρευση θα τεθεί σε εφαρμογή σε 45 μέρες και είναι άγνωστο εάν ο νέος πρόεδρος Joe Biden θα επιχειρήσει να αναιρέσει την συγκεκριμένη απόφαση.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles