16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Και όμως, ένα τασάκι είναι υπεύθυνο για την επιτυχία του «Braveheart» του Mel Gibson!

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του διάσημου ηθοποιού Mel Gibson και του στούντιο παραγωγής είχαν φθάσει σε πολύ οριακό σημείο, όσον αφορά το Braveheart. Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με τον ηθοποιό να έχει πατήσει τα 30 και να θέλει να γνωρίζει καλά και να είναι συνετός όσον αφορά τα σενάρια τα οποία αναλαμβάνει. Αυτά αναφέρονται στην επερχόμενη βιογραφία του Stephen Galloway για τη θρυλική Sherry Lansing, πρώην CEO της Paramount.

    Braveheart

    Ο Alan Ladd Jr., ο οποίος εγκατέλειψε τη θέση του επικεφαλής της MGM και πήγε στην Paramount σαν παραγωγός από την Lansing, κανόνισε μια συνάντηση μεταξύ του Gibson και του studio, οι οποίοι ήλπιζαν ότι θα τον πείσουν να υπογράψει για τη νέα ταινία. Αμέσως, ο Gibson συμφώνησε να τη σκηνοθετήσει, όμως υπήρχε αρκετή διαφωνία στο budget αυτής. H 20th Century Fox συμφώνησε να συνεισφέρει τα δυο τρίτα των χρημάτων που ζητούσε ο Gibson, ενώ η Lansing που έπρεπε να καταβάλλει μόνο το υπόλοιπο ένα τρίτο δε συμφωνούσε.

    Συγκεκριμένα, όταν ο Gibson πήγε στην Paramount για να συναντηθεί με υψηλά ιστάμενα στελέχη της εταιρείας, αυτή του προσέφερε μόλις 15 εκατομμύρια δολάρια που δεν έφθαναν να καλυφθούν ούτε καν οι σκηνές μάχης. Ο Gibson, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε τόσο θυμώσει που άρπαξε ένα γυάλινο τασάκι και το πέταξε με δύναμη με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια τρύπα στον παρακείμενο τοίχο.

    Λίγες εβδομάδες μετά, η Paramount συμφώνησε και ανέβασε το ποσό στο 1/3. Αυτό το τασάκι έκανε το «Braveheart» να κερδίσει πέντε Όσκαρ και να σπάσει ταμεία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles