18.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ενσωμάτωση: Στο επίκεντρο Συνέδριου της Βουλής που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες του, με θέμα την «4η Βιομηχανική Επανάσταση»

    Untitled

    Με ομιλητές τον Πρόεδρο της Βουλής κ . Δημήτρη Συλλούρη, τη δρα Βικτώρια Κιμωνίδου, διευθύντρια Στρατηγικής Τεχνολογίας της Microsoft Corporation, και τον δρα Στέλιο Καββαδία, καθηγητή στο Judge Business School του Πανεπιστημίου του Cambridge, πραγματοποιήθηκε χθες (Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019) στις 7:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η τελετή έναρξης του διήμερου συνεδρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων με θέμα «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ενσωμάτωση».

    Στο πλαίσιο των εργασιών της 2ης  μέρας του συνεδρίου, οι οποίες διεξήχθησαν σήμερα το πρωί από τις 9.00 έως τις 12 το μεσημέρι σε παράλληλα πάνελ σε αίθουσες κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων, συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

    • Πάνελ 1: Τεχνολογία και χρηματοοικονομικές εφαρμογές – Η δυναμική και ο ρόλος της καινοτομίας και της εμπιστοσύνης στην εναλλακτική χρηματοδότηση. Εισηγητής ήταν ο Dr Robert Wardrop, συνιδρυτής και διευθυντής του Cambridge Centre for Alternative Finance.
    • Πάνελ 2: Διαφορετικότητα και ενσωμάτωση στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης με εισηγήτρια την Δρ Κατερίνα Καουρή, εφαρμοσμένη μαθηματικός και science communicator.
    • Πάνελ 3: Αποκεντρωμένες τεχνολογίες/Βlοckchaίn και εθνική στρατηγική. Εισηγητής ήταν ο Δρ Μαρίνος Θεμιστοκλέους, διευθυντής του Ινστιτούτου για το Μέλλον (Institute For the Future-IFF) και αναπληρωτής κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

    Στα πάνελ των συζητήσεων συμμετείχαν βουλευτές, πολλοί ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, και στελέχη εταιρειών.

    Κατά την τελετή λήξης του συνεδρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019, θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα του συνεδρίου από τους εισηγητές των τριών πάνελ και ομιλία από τον κ. Κυριάκο Κόκκινο, Επικεφαλής Επιστήμονα Έρευνας και Καινοτομίας στην Κύπρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles