14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ένας παπαγάλος υπό εξαφάνιση που του αρέσουν… οι άνθρωποι (video)

    Ο παπαγάλος κακάπο, ζει στη Νέα Ζηλανδία και είναι ένα από τα είδη που μέχρι πολύ πρόσφατα απειλούνταν από εξαφάνιση, καθώς ο πληθυσμός του, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990, αριθμούσε μόλις 50 μέλη.

    Αν θέλαμε να εστιάσουμε στην σημαντική επιστημονική είδηση, θα σας λέγαμε πως τα καλά νέα για τον συμπαθή και ευτραφή παπαγάλο κακάπο είναι ότι ο πληθυσμός του από τότε που θεωρήθηκε είδος προς εξαφάνιση και ασχολήθηκαν μαζί του πολλές ομάδες βιολόγων, αυξήθηκε στα 126 μέλη, που σημαίνει ότι υπερδιπλασιάστηκε.

    Αλλά επειδή είναι Παρασκευή και μας αρέσουν τα όχι τόσο σοβαρά νέα, θα σας ενημερώσουμε για τις σεξουαλικές προτιμήσεις των κατά τα άλλα χαριτωμένων παπαγάλων και πιο συγκεκριμένα για το φετίχ τους.

    Οι παπαγάλοι κακάπο «φτιάχνονται» με τους ανθρώπους. Και πιο συγκεκριμένα, τους αρέσει να ασκούν την σεξουαλική πράξη με τα κεφάλια ανθρώπων. Ε; θα πείτε. Κι όμως.

    Όταν ο ηθοποιός Stephen Fry έκανε τα γυρίσματα  του προγράμματος Last Chance to See, το 2009, που ήταν ένα πρόγραμμα του BBC αφιερωμένο στα είδη ζώων προς εξαφάνιση, ήταν μάρτυρας ενός περιστατικού που ένας παπαγάλος κακάπο ερωτοτροπούσε με το σβέρκο ενός άτυχου ζωολόγου. Το βίντεο από αυτή την αλλόκοτη ερωτική πράξη, έγινε τεράστιο hit στο Youtube και είναι πραγματικά ένα από τα πιο αστεία περιστατικά που έχουμε δει ποτέ.

    Πάντως, όσο γελάτε με το σεξουαλικό «στυλάκι» του κακάπο όσο ερωτοτροπεί με τον ζωολόγο των φαντασιώσεών του, να σκεφτείτε πως κάπως έτσι οι επιστήμονες κατόρθωσαν να συμβάλλουν στην αύξηση του πληθυσμού των υπό εξαφάνιση παπαγάλων. Κυκλοφορούσαν σε μία περιοχή που είχε αφιερωθεί στην εκτροφή και την προστασία αυτών των πτηνών, με ειδικά σχεδιασμένα λαστιχένια κράνη που «άναβαν» τους παπαγάλους. Έτσι, κατόρθωναν να συλλέγουν το σπέρμα των αρσενικών και να γονιμοποιούν τα περισσότερα θηλυκά.

    Η επιστήμη θέλει θυσίες…

    Πηγή: in.gr

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles