18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κακόβουλα λογισμικά και ηλεκτρονικά παιχνίδια

    Σύμφωνα με έρευνες, εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται σε μεγάλο βαθμό δημοφιλή τίτλους ηλεκτρονικών παιχνιδιών στις προσπάθειές τους να μεταδώσουν κακόβουλα λογισμικά.

    Γιατί οι χάκερ χρησιμοποιούν τα παιχνίδια ως δολώματα

    Ο λόγος για τον οποίο οι χάκερ εκμεταλλεύονται τα παιχνίδια για να προσελκύσουν θύματα είναι κυρίως η μεγάλη απήχησή των παιχνιδιών στο κοινό, καθώς οι τίτλοι παιχνιδιών που στοχεύουν, προσελκύουν το ενδιαφέρον δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

    Επιπλέον, τα σύγχρονα παιχνίδια περιλαμβάνουν σχεδόν πάντα την δική τους οικονομία, οπότε οι υποσχέσεις για “εύκολη εξέλιξη” μέσω hacks, πολύτιμων αντικειμένων και κάθε είδους παράκαμψης των κανόνων των παιχνιδιών είναι δελεαστικές για τους χρήστες.

    Eπειδή πολλά από τα πρόσθετα προγράμματα για παράκαμψη κανόνων και εργαλεία που σχετίζονται με παιχνίδια κατασκευάζονται από μεμονωμένα άτομα και ανιχνεύονται συχνά ως κακόβουλα, πολλοί προγραμματιστές προειδοποιούν τα θύματα να απενεργοποιήσουν το Antivirus πριν τα εγκαταστήσουν. Εξαιτίας αυτού, οι παίκτες ενδέχεται να αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις του Antivirus τους και να εκτελέσουν κακόβουλα λογισμικά στα συστήματά τους.

    Η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας συμβουλεύει τους χρήστες:

    1. Να είστε προσεκτικοί όταν κατεβάζετε δωρεάν λογισμικό από το Διαδίκτυο και να το κάνετε μόνο από αξιόπιστες τοποθεσίες.
    2. Εάν ένας προγραμματιστής δηλώνει ότι πρέπει να απενεργοποιήσετε το Antivirus για να εκτελέσετε σωστά το πρόγραμμα, θα πρέπει να μείνετε μακριά από αυτό, καθώς δεν υπάρχει όριο στην κακόβουλη συμπεριφορά που μπορεί να εκτελεστεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles