24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Καλή χρονιά με φωτό από τους εορτασμούς για την άφιξη του 2013 σε όλο τον πλανήτη

    Το 2013 είναι εδώ και, σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο ερχομός του εορτάστηκε, όπως κάθε χρόνο, με ενθουσιασμό, ξεχνώντας, έστω και για λίγες ώρες, προβλήματα, στενοχώριες και λοιπές άσχημες στιγμές.

    Με το χαμόγελο σε πρώτο πλάνο, κέφι, χορό, πάρτυ, πολλά-πολλά πυροτεχνήματα και τα ποτά να ρέουν άφθονα, ο πλανήτης γιόρτασε την άφιξη του 2013, με την ελπίδα ότι θα φέρει καλύτερες στιγμές στον καθένα από εμάς ξεχωριστά.

    Sydney

    Στην Αυστραλία, από τις πρώτες χώρες που υποδέχθηκαν, όπως κάθε χρόνο, το νέο έτος, στους εορτασμούς -εν μέσω θέρους- πρωταγωνιστικό ρόλο είχε μία οθόνη αξίας 6.9 εκατ. δολαρίων και ένα show με την επιμέλεια της Kylie Minogue. Η περίφημη όπερα του Sydney φωταγωγήθηκε για ακόμη μία φορά, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

    Η Ασία ακολούθησε στους εορτασμούς, με το Yangon της Myanmar να γιορτάζει για πρώτη φορά με πυροτεχνήματα το νέο έτος, μετά από δεκαετίες χούντας και απομόνωσης.

    Στο Dubai, το Burj Khalifa, το υψηλότερο κτίριο του κόσμου, ήταν το επίκεντρο των εορτασμών, με “εκρήξεις φωτός” να δημιουργούν μία φαντασμαγορική ατμόσφαιρα την ώρα που η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας έδινε ζωντανή παράσταση.

    Στην Ισπανία, στην πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης, ο κόσμος ξέχασε για λίγο την οικονομική κρίση με ένα ποτήρι κρασί, ενώ πυροτεχνήματα φώτισαν και τον Λονδρέζικο ουρανό με το Big Ben και το London Eye να αποκτούν τις πιο φωτεινές στιγμές του έτους.

    Αθήνα

    Στην Αθήνα ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης μέτρησε αντίστροφα τα δευτερόλεπτα για την αλλαγή του χρόνου από το Θησείο με τα πυροτεχνήματα να έχουν ως φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

    Στη Νέα Υόρκη και την “εμβληματική” Times Square, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο μία από τις πιο φαντασμαγορικές αλλαγές του χρόνου στον πλανήτη, φέτος στο show συμμετείχε και ο διάσημος πλέον Κορεάτης rapper PSY, ενώ στο Rio De Janeiro οι εορτασμοί και το show των πυροτεχνημάτων κορυφώθηκαν στην περίφημη Copa Cabana.

    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τους εορτασμούς σε όλο τον κόσμο

    Βηρυτός
    Βερολίνο
    Κολωνία
    Dubai
    Δουβλίνο
    Εδιμβούργο
    Hong Kong
    Ιερουσαλήμ
    Λονδίνο
    Λονδίνο
    Μαλαισία
    Μαλαισία
    Μανίλα
    Μόσχα
    Νέα Υόρκη
    Pyongyang
    Rio de Janeiro
    Σιγκαπούρη
    Sydney
    Sydney
    Sydney
    Μελβούρνη
    Τόκιο
    Βενετία
    Vilnius

    Πηγές: IndependentitvTelegraph

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles