21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Καλλιέργειες που έχουν αναπτυχθεί σε Αρειανό χώμα κρίθηκαν κατάλληλες για κατανάλωση!

    Όταν καταφέρουμε τελικά να μετοικίσουμε από τη Γη στον Άρη, να είστε σίγουροι ότι δε θα χρειαστεί να καταναλώσουμε αφυδατωμένα γεύματα που τρώνε οι αστροναύτες. Αντ’ αυτού μπορούμε να καλλιεργήσουμε τα δικά μας λαχανικά σε Αρειανό χώμα. Και το γνωρίζουμε αυτό επειδή το έχουμε κάνει ήδη εδώ, στη Γη. Ολλανδοί επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν καλλιέργειες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων λαχανικών και δημητριακών,  σε χώμα παρόμοιο με αυτό που βρίσκεται στον Άρη και επιβεβαίωσαν ότι είναι ασφαλές για να καταναλωθούν.

    sdfsdf

    Εντάξει, δεν είναι ακριβώς χώμα από τον Άρη, όμως περιλάμβανε πολλά ίδια στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν στο έδαφος του Άρη. Ραπανάκια, αρακάς, σίκαλη και ντομάτες μαζεύτηκαν, κόπηκαν και φαγώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου πειράματος, ενώ δεν περιλάμβαναν βλαβερά επίπεδα βαρέων μετάλλων, σύμφωνα με την ομάδα του Πανεπιστημίου Wageningen της Ολλανδίας.

    Επιστήμονες προσπαθούν να μιμηθούν την γεωργία στον Κόκκινο Πλανήτη από τον Μάιο του 2013, και τα τελευταία τρία χρόνια, ανέπτυξαν 10 διαφορετικά είδη.

    Η NASA έχει στα σχέδια της να ταξιδέψει μέχρι τον Άρη μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, ενώ ο Elon Musk έχει εκφράσει το ενδιαφέρον αποίκησης στον Άρη. Οπότε αν θέλουμε να περάσουμε ευχάριστα στον Κόκκινο Πλανήτη, καλύτερα να έχουμε βρει πρώτα τι θα τρώμε.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles