13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Κάλλιο αργά παρά ποτέ! To Baldur’s Gate: Dark Alliance γίνεται port στα PC, ύστερα από… 20 χρόνια!

    Οι fans του Baldur’s Gate σίγουρα θα γνωρίζουν τα δύο εμβληματικά games της σειράς, τα οποία άφησαν για πάντα το στίγμα τους στον κόσμο των role-playing games.  Ήδη στα σκαριά βρίσκεται το τρίτο μέρος, το οποίο (αν και άγνωστο το πότε θα κυκλοφορήσει) ήδη έχει καταφέρει να εκτοξεύσει το hype για τους fans. Εκτός βέβαια από τα δύο games της σειράς, οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι υπήρξε και το spin-off Dark Alliance. Ο εν λόγω τίτλος που έγινε release το 2001 είχε την εξής «ιδιαιτερότητα», καθώς κυκλοφόρησε αποκλειστικά σε όλες τις κονσόλες της εποχής (από PS2 μέχρι GameBoy Advance), ωστόσο οι μόνοι που δεν είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν μαζί του ήταν οι… PC gamers, καθώς το Dark Alliance δεν έγινε ποτέ διαθέσιμο για τα gaming συστήματα της PC Master race.

    Τελικά, ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια από το πρώτο release, η Black Isle αποφάσισε να προχωρήσει στο port του Dark Alliance, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία στους PC gamers να πάρουν μια γεύση από το ένδοξο παρελθόν των Action RPG. Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε το παιχνίδι θα είναι outdated με βάση τα σημερινά δεδομένα, οπότε παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την προσέγγιση που θα ακολουθήσουν οι developers και για το εάν τελικά θα δούμε ένα ολικό reboot ή απλώς θα έχουμε ένα ακόμη remaster με αναβαθμισμένα γραφικά και ίδιο και απαράλλαχτο gameplay. Αναμφίβολα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γνωρίζουμε περισσότερα.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles