20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    “Καμπάνα” εκατομμυρίων στην Epic Games για παραπλανητικές αγορές εντός Fortnite

    Η Epic Games, developer του Fortnite, καλείται να πληρώσει πρόστιμο της τάξεως των 245 εκατ. δολαρίων, καθώς επέτρεπε σε παιδιά να προχωρήσουν σε χρεώσεις χωρίς γονική συναίνεση. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών (FTC) ανέφερε ότι η video game developer έχει εξαπατήσει παίκτες κάθε ηλικίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ανεπιθύμητες αγορές εντός του Fortnite, με την «μπερδεμένη» διαδικασία που χρησιμοποιεί. Εκτός από το βαρύ πρόστιμο, η Epic πλέον έχει την υποχρέωση να αλλάξει και μεθόδους, ενώ τα χρήματα που καλείται να πληρώσει θα επιστραφούν στους παίκτες που πραγματοποίησαν online αγορές.

    Το τελευταίο πρόστιμο έρχεται σε μια περίοδο που η εταιρεία έπρεπε να πληρώσει εκατομμύρια για παραβίαση του Νόμου για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο. Η Epic είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι είχε καταργήσει τους μηχανισμούς πληρωμής για νίκη και για πρόοδο όταν δύο παίκτες ανταγωνίζονται ο ένας εναντίον του άλλου και απομάκρυνε τα τυχαία loot το 2019. Ανέφερε επίσης ότι έθεσε σε εφαρμογή μια ρητή επιλογή ναι/όχι για την αποθήκευση των πληροφοριών πληρωμής.

    Η Epic είπε ότι δημιούργησε επίσης λειτουργίες για ευκολότερη πρόσβαση σε γονικούς ελέγχους και απαίτηση PIN που επιτρέπει στους κηδεμόνες να εξουσιοδοτούν πληρωμές και ένα ημερήσιο όριο δαπανών για παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών.

    Διαβάστε επίσης:

    Forspoken Review

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles