21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    “Καπνός” έγινε συλλογή NFT αξίας 2 εκατ. δολαρίων

    Όταν γίνεται λόγος πλέον για μια ψηφιακή συλλογή έργων τέχνης, την «πρωτοκαθεδρία» κατέχουν τα NFTs. Μάλιστα κάποια από αυτά κοστολογούνται εξαιρετικά ακριβά, αφού συχνά ακούμε να πωλούνται για αρκετές χιλιάδες δολάρια.

    Περίπου στα 2 εκατ. ευρώ η αξία της συλλογής

    Δυστυχώς για ένα συλλέκτη τέχνης και γκαλερίστα στην Νέα Υόρκη, τον Todd Kramer, η συλλογή του από NFT κλάπηκε. Σε μια σειρά από tweets, ο Kramer ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα των hackers και ως αποτέλεσμα η συλλογή του από το Bored Ape Yacht Club και Mutant Ape Yacht Club έχει κλαπεί. Η αξία των πολύτιμων αντικειμένων ανέρχεται περίπου στα 2 εκατ. ευρώ.
    Έχει εξακριβωθεί ότι τα NFTs του Kramer αφαιρέθηκαν, όταν έπεσε «θύμα» ενός phishing scam. Η OpenSea ανέλαβε δράση επιχειρώντας να εντοπίσει τα αντικείμενα, όμως δε μοιάζει πολύ πιθανό ο ιδιοκτήτης να ανακτήσει τη συλλογή του.

    Σημειώνεται ότι τα NFTs είναι παρόμοια με τα κρυπτονομίσματα, τα οποία υπάρχουν στο blockchain και μπορεί να αποδειχτεί σε ποιον ανήκουν. Αυτό σημαίνει ότι η πώληση ενός κλεμμένου NFT μπορεί να είναι πολύπλοκη, τουλάχιστον για αυτούς που θέλουν να τα αποκτήσουν με νόμιμα μέσα.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο “χορό” των NFTs ο Ozzy Osbourne! Ανακοίνωσε την κυκλοφορία της συλλογής Cryptobatz

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles