17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Καπνός και μυρωδιά καμένου πλαστικού στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

    Σε κατάσταση “εκτάκτου” ανάγκης βρέθηκε για ακόμα μια φορά η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos. Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, καπνός και έντονη οσμή από καμένο πλαστικό εντοπίσθηκαν στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Ευτυχώς, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή. Τα συστήματα λειτουργούν κανονικά και το πλήρωμα συνεχίζει να εκπαιδεύεται. Όπως όλα δείχνουν, η έξοδος στο διάστημα, που έχει προγραμματιστεί, θα λάβει χώρα κανονικά, χωρίς το εν λόγω περιστατικό να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα.

    (image credits: Twitter)

    Πληθαίνουν τα “ατυχή” περιστατικά για τη Roscosmos

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το “ατυχές” περιστατικό δεν είναι το πρώτο που έχει δυο το φως της δημοσιότητας. Η ρωσική διαστημική εταιρεία είναι επιφορτισμένη με την συντήρηση του ρωσικού τμήματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Πριν λίγο καιρό, ανακοίνωσε ότι Ρώσοι κοσμοναύτες εντόπισαν νέες ρωγμές στο τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Λίγο νωρίτερα η Roscosmos είχε αναφέρει ότι παρατηρήθηκε πτώση της πίεσης στη μονάδα Zvezda, η οποία παρέχει χώρο διαβίωσης για τα μέλη του πληρώματος στον ISS. Η πτώση της πίεσης προκλήθηκε από διαρροή οξυγόνου.

    Είναι γεγονός ότι η ρωσική διαστημική βιομηχανία έχει συναντήσει πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Αποτυχημένες εκτοξεύσεις, σκάνδαλα διαφθοράς είναι κάποια από αυτά. Παρόλα αυτά, συνεχίζει κανονικά τα προγράμματα της κατασκευής ρωσικού διαστημικού σταθμού και βάσης στην Σελήνη μαζί με την Κίνα. Η Roscosmos έχει ανακοινώσει ότι θα παραμείνει στον ISS έως το 2024 και ότι είναι ανοιχτή στο να παρατείνει τη συμμετοχή της σ’ αυτόν και μετά την εν λόγω ημερομηνία.

    Δύο κοσμοναύτες, ο Ολεγκ Νοβίτσκι και ο Πιοτρ Ντουμπρόφ, αναμένεται να πραγματοποιήσουν έξοδο για να συνεχίσουν τις εργασίες ενσωμάτωσης του ρωσικού επιστημονικού σκάφους Nauka. Επισημαίνεται ότι το Nauka έφτασε στα τέλη Ιουλίου στο ΔΔΣ, μετά από αρκετές αναποδιές, που κράτησαν 15 χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Στα “σκαριά” το πρώτο ελληνικό drone κορυφαίας τεχνολογίας (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles