19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Εφτά καριέρες που δεν θα τις αισθανθείς σαν δουλειά/δουλεία

    Ο δρόμος προς τη γνώση είναι πάντα ανοικτός και με πολλές διακλαδώσεις. Μπορεί όλοι να έχουμε γεννηθεί με κάποια συγκεκριμένη κλίση (αν για παράδειγμα έχεις γεννηθεί με τη φωνή της Adele είναι δυνατόν να μην γίνεις τραγουδίστρια;), αλλά η αλήθεια είναι πως κάποιες εργασίες είναι πιο διασκεδαστικές από τις άλλες. Όχι, επειδή δεν είναι κουραστικές, δεν περιέχουν χρονικές διορίες, στρες και υποχρεώσεις – συχνά μάλιστα είναι πιο πιεστικές από άλλες εργασίες – αλλά επειδή είναι δημιουργικές και σου προσφέρουν συνεχώς νέες εμπειρίες.

    Αν βρίσκεσαι στη φάση που προσπαθείς να αποφασίσεις ποια καριέρα θέλεις να ακολουθήσεις στη ζωή σου ή σκέφτεσαι να αλλάξεις αντικείμενο σπουδών, ιδού μερικές ιδέες για κάποιες καριέρες που κάνουν πολύ πιο ενδιαφέρουσα την εργασιακή ζωή:

    JOURNALISM

    Δημοσιογράφος/Συντάκτης

    Εντάξει, ας ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας. Θα υπάρξουν στιγμές που θα αισθανθείς πως η έμπνευση σε εγκαταλείπει, η εμπορική διεύθυνση πιστεύει πως μπορείς να γράψεις ένα κείμενο σε 5 λεπτά και το περιμένει από χθες, όπως από χθες περίμενε το νέο άρθρο και ο αρχισυντάκτης. Δεν ξέρεις τι σημαίνει ο όρος “ώρες γραφείου” αλλά θα ακούς συχνά τη λέξη διορία. Όμως, το να αφήνεις να φανεί η προσωπικότητά σου μέσα από το γραπτό λόγο, να κάνεις ταξίδια, να καλύπτεις γεγονότα τη στιγμή που γίνονται, να γνωρίζεις συνεχώς νέους ανθρώπους, μερικοί θα είναι και ιδιαίτερα σημαντικοί στον τομέα τους, και γενικά να βιώνεις μια δημιουργική καθημερινότητα σε κάνει συχνά να ξεχνάς το άγχος και την κούραση.

    Σπουδές δημοσιογραφίας στο Ι.ΙΕΚ ΑΚΜΗ

    EVENT-MANAGER

    Event Management

    Η διοργάνωση εκδηλώσεων είναι ένας απαιτητικός τομέας του Hospitality & Tourism Management που στηρίζεται όσο κανένας άλλος στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού. Αν η επικοινωνία, η φιλοξενία και η προσφορά είναι λέξεις που σε εκφράζουν τότε αξίζει να ακολουθήσεις αυτή την καριέρα που ναι μεν δεν έχει ωράριο αλλά είναι δημιουργική, γεμάτη ενθουσιασμό, νέες γνωριμίες και ευκαιρίες ανάδειξης του μοναδικού σου ταλέντου. Άσε που αν είσαι και καλός σε αυτή τη δουλειά, θα “κουραστείς” να λαμβάνεις πολλά χαμόγελα ικανοποίησης!

    BA (Hons) Hospitality and International Tourism Management (Τουρισμός και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις) στο Μητροπολιτικό Κολέγιο

    INTERIOR-DESIGNER

    Διακόσμηση εσωτερικών χώρων

    Άλλη μια εργασία με την οποία μπορείς να κερδίσεις πολλά χαμόγελα ικανοποίησης από τον πελάτη. Αν λατρεύεις να χαζεύεις παλέτες χρωμάτων, να ψάχνεις για τα πιο μοντέρνα έπιπλα, πηγαίνεις από τη μία έκθεση σύγχρονου design στην άλλη, αγαπάς να κάνεις βόλτα στα παλιατζίδικα και να ανακαλύπτεις vintage έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα, τότε μάλλον δεν έχεις και πολλά να σκεφτείς…

    Σπουδές στη Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων Ι.ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

    TV-PRODUCTION

    Τηλεόραση-Διεύθυνση Παραγωγής

    Ο εθιστικός κόσμος της τηλεόρασης που σε γοητεύει όχι τόσο για το αποτέλεσμα που βγαίνει στην οθόνη αλλά για τι προεργασία έγινε ώστε να γίνει η εκάστοτε μετάδοση. Αν ψάχνεις ένα επάγγελμα που να συνδυάζει τη σκηνοθεσία, την κινηματογράφηση, το συντονισμό και την επικοινωνία με πολλούς διαφορετικούς συνεργάτες, και θέλεις να ζήσεις από κοντά τη μαγεία της τηλεόρασης, τότε είσαι μάλλον γεννημένος για Unit Production Manager.

    Σπουδές στο Συντονισμό Παραγωγής του Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ

    ACTING

    Τέχνη & Θέαμα

    Η σκηνή, οι προβολείς, το χειροκρότημα. Δεν σε γοητεύει τίποτα περισσότερο από την υποκριτική ή χορευτική τέχνη. Δεν σε τρομάζει η πειθαρχία, το εσωτερικό ταξίδι, η δική σου έκθεση, ο μοναδικός στόχος είναι να συγκινήσεις τον θεατή. Αν ισχύουν όλα αυτά τότε αξίζει να αναδείξεις το ταλέντο σου μέσα από τις σπουδές στο χορό ή την υποκριτική τέχνη.

    Σπουδές στις Εφαρμοσμένες Τέχνες του Χορού του Ι.ΕΚ ΑΚΜΗ

    Σπουδές στην Υποκριτική

    KINDERGARDEN-TEACHER

    Παιδαγωγικά

    Ποια άλλη δουλειά φέρνει την μεγαλύτερη ανταπόδοση από το να βλέπεις τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, να λαμβάνεις την ευγνωμοσύνη τους μέσα από μια αγκαλιά, να τα βλέπεις να εξελίσσονται και να ξέρεις πως έχεις συμβάλλει κι εσύ στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους; Αναμφίβολη εξάντληση και υψηλός βαθμός ευθύνης αλλά σκέψου ποια άλλη εργασία θα σε κάνει να διηγείσαι τόσες αστείες ιστορίες!

    BA (Hons) in Early Childhood Studies (Σπουδές στην Προσχολική Αγωγή) του Mediterannean College

    FASHION-DESIGNER

    Ενδυματολογία/Σχέδιο Μόδας

    Ο συναρπαστικός κόσμος της μόδας. Τα χρώματα, τα υφάσματα, τα σχέδια, τα πατρόν, η κατασκευή, η κοινωνιολογία της μόδας, η πρόβλεψη των νέων τάσεων, το fashion marketing, το styling, η έξαψη όταν ανάβουν οι προβολείς και ξεκινά το fashion show. Έξι μήνες προετοιμασίας για μια μαγική παρουσίαση 10 λεπτών. Αν μια ζωή είχες στοίβες περιοδικών μόδας στο δωμάτιο σου, ήξερες να πεις απέξω και ανακατωτά όλα τα trends ανά σεζόν και πάντοτε σε ενδιέφερε πως μπορείς να αναδείξεις την ανθρώπινη σιλουέτα, τότε η καριέρα στο χώρο της μόδας είναι μονόδρομος.

    Σπουδές στο Σχέδιο Μόδας, Τεχνική Τεχνολογίας Ενδύματος & Υποδήματος του ΑΚΤΟ

    Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά σίγουρα υπάρχει η δουλειά που δεν την νιώθεις ως “δουλεία”.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles