14.7 C
Athens
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
More

    Kaspersky: 1 στους 10 gamers έχει υποστεί κλοπή του ID του!

    Πάνω από ένας στους 10 gamers (12%, ~ 179 εκατομμύρια1 παγκοσμίως) έχει πέσει θύμα κλοπής του ID του – η αξία των οποίων θα μπορούσε να αγγίζει τα 347 δις2.  παγκοσμίως, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Kaspersky. Ακολουθούν επίσης και απλές συμβουλές για την αποφυγή αυτού και άλλων ζητημάτων που σχετίζονται με το gaming.

    Η νέα αυτή έρευνα ανατέθηκε από την Kaspersky και πραγματοποιήθηκε από τη Savanta τον Νοέμβριο του 2020, για να εξετάσει την κατάσταση του παγκόσμιου gaming το 2020. Σύμφωνα με τους 5.031 gamers που ρωτήθηκαν από 17 χώρες, σχεδόν το ένα πέμπτο (19%) έχει επίσης εκφοβιστεί κατά τη διάρκεια παιχνιδιού. Αυτή η ανησυχητική τάση είναι ακόμη πιο διαδεδομένη στη Ρωσία (44%), τη Σαουδική Αραβία (27%), την Τουρκία (28%) και τις ΗΠΑ (27%).

    Ακόμα χειρότερα, ένας στους τρεις (33%) gamers υπέφερε από cheaters. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα στρες και άγχος για το 31%. Αυτό είναι απογοητευτικό καθώς η ανακούφιση από το άγχος είναι αυτό που οι περισσότεροι από αυτούς (62%) επιζητούν στο παιχνίδι, καθώς και συγκινήσεις (62%) και στη συνέχεια φιλία (46%).

    Η Marina Titova, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ καταναλωτικών προϊόντων στην Kaspersky, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του gaming, είναι σημαντικό να εξετάσετε εξαρχής πώς μπορείτε να αποφύγετε ή να χειρίζεστε καλύτερα τους εκφοβιστές, τους απατεώνες και τους χάκερ. Αν λάβετε τα μέτρα σας εξαρχής μπορείτε να βάλετε πολλούς από αυτούς τους φόβους σας στην άκρη και να επικεντρωθείτε στην απόλαυση του παιχνιδιού».

    Η Kaspersky προσφέρει επτά τρόπους για να είστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς ενώ παίζετε διαδικτυακά:

    1. Αγορά από επίσημες πηγές

    Πάντα να αγοράζετε PC games είτε από γνωστές πλατφόρμες όπως το Steam και το GOG, είτε από επίσημους ιστότοπους προγραμματιστών.

    2. Αποταμιεύστε έξυπνα

    Τα επίσημα καταστήματα προσφέρουν συχνά εκπληκτικές εκπτώσεις ή ακόμη και δωρεάν παιχνίδια. Ωστόσο, πολλές προσφορές μέσω email μπορεί να είναι απάτη – μεταβείτε στον ιστότοπο του προγραμματιστή ή του καταστήματος για να δείτε αν αναφέρεται η έκπτωση εκεί – αν όχι, δεν είναι πραγματική.

    3. Ελέγξτε την πολιτική επιστροφής

    Πριν αγοράσετε, μάθετε τους κανόνες του καταστήματος για την επιστροφή ενός παιχνιδιού που δεν σας αρέσει ή που δεν λειτουργεί στον υπολογιστή σας.

    4. Χρησιμοποιήστε μια ειδική κάρτα για online αγορές

    Αντί να συνδέσετε μια κάρτα με όλες τις αποταμιεύσεις σας, πάρτε μια χρεωστική κάρτα για online αγορές και συμπληρώστε την όπως απαιτείται. Με αυτόν τον τρόπο, εάν οι εισβολείς εισέλθουν σε έναν ιστότοπο που χρησιμοποιείτε, δεν θα κερδίσουν πολλά.

    5. Χρησιμοποιήστε μια ασφαλή σύνδεση

    Συνιστούμε να συνδεθείτε σε διαδικτυακά καταστήματα μόνο από το σπίτι – έχοντας ασφαλίσει σωστά το οικιακό σας δίκτυο και χρησιμοποιώντας προϊόντα όπως το Kaspersky VPN Secure Connection.

    6. Προστατέψτε τους λογαριασμούς σας

    Προστατέψτε τον λογαριασμό σας στο Steam και το Battle.net και σε οποιαδήποτε προφίλ κοινωνικών δικτύων που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε σε καταστήματα παιχνιδιών (αλλά μην χρησιμοποιείτε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων για να συνδεθείτε αλλού αν μπορείτε να το αποφύγετε).

    7. Προστατέψτε τις συσκευές σας

    Οι υπολογιστές, τα smartphone και τα tablet που χρησιμοποιείτε για παιχνίδια χρειάζονται επίσης προστασία. Μια αξιόπιστη λύση όπως το Kaspersky Security Cloud μπλοκάρει ψευδείς ιστότοπους και κακόβουλα προγράμματα, παρέχει ειδοποιήσεις για ζητήματα ασφάλειας και, σε αντίθεση με τη λανθασμένη αντίληψη, δεν καταστρέφει το παιχνίδι. Το Gaming Mode που θα βρείτε στις σύγχρονες λύσεις ασφαλείας ενεργοποιείται αυτόματα όταν παίζετε σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

    Για να διαβάσετε την πλήρη έκθεση μπορείτε να επισκεφθείτε το blog της εταιρείας.

    *****

    1Παγκόσμια εμβέλεια παιχνιδιών με βάση 3,1 δισεκατομμύρια gamers παγκοσμίως, το 48% των οποίων είναι σε υπολογιστή. Το 12% των 1,448 δις ανέρχεται σε 178.560.000 ή 179 εκατ.

    2Ο μέσος λογαριασμός στο Steam αξίζει $1,936

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles