19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κατά 170 δισ. δολάρια μειώθηκε η περιουσία του Ελον Μασκ μέσα σε ένα χρόνο

    Η πτώση της τιμής της μετοχής της Tesla τους τελευταίους μήνες σε ποσοστά που κυμαίνονται κοντά στο 60% και η απόφαση του Μασκ να εξαγοράσει το Twitter ρευστοποιώντας μεγάλα πακέτα των μετοχών του στην Tesla, οδήγησαν στην συρρίκνωση της περιουσίας του η οποία όπως υπολογίζεται τώρα από το Bloomberg και το Forbes περιορίζεται στα 170-182 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2021 η περιουσία του Ελον Μασκ υπολογιζόταν από το πρακτορείο Bloomberg στα 340 δισ. δολάρια.

    Παρά την τεράστια αυτή απώλεια ο Μασκ εξακολουθεί να παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αλλά έχει μειωθεί πλέον η διαφορά του από τον δεύτερο στη λίστα, που είναι Μπερνάρ Αρνό του γίγαντα πολυτελών ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ LVMH του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 157 δισ. δολαρια.

    Η πτώση των μετοχών της Tesla οφείλεται στους φόβους των επενδυτών για την φημολογούμενη οικονομική ύφεση που θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία τους επόμενους μήνες, την μείωση του ενδιαφέροντος για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και προβλήματα που παρουσίασαν το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποια μοντέλα της Tesla. Ταυτόχρονα η Wall Street δεν είδε ποτέ με καλό μάτι την απόφαση του Μασκ για εξαγορά του Twitter και έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στο πρόσωπο του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles