24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κατέβασε… ταχύτητα η μετοχή της Apple μετά την αποκάλυψη του Vision Pro

    Η Apple δεν είχε παρουσιάσει ολοκαίνουρια κατηγορία προϊόντων εδώ και περίπου μια δεκαετία. Τη Δευτέρα όμως, όλος ο πλανήτης κάθισε να παρακολουθήσει με ενδιαφέρον τα αποκαλυπτήρια του πολυσυζητημένου virtual reality headset Vision Pro.

    Το headset αποκαλύφθηκε στο ετήσιο Worldwide Developers Conference. Η μετοχή της εταιρεία σημείωσε το υψηλό ρεκόρ των 184,90 δολαρίων λίγο πριν το event, περίπου στις 1:15 μ.μ. Στη συνέχεια όμως άρχισαν να καταγράφονται απώλειες και, μετά την παρουσίαση του Vision Pro, η πτώση ήταν της τάξεως του 1% και η τιμή της μετοχής στα 179,58 δολάρια.

    Γιατί άραγε συνέβη αυτό; Οι αναλυτές υπολόγιζαν ότι το headset θα κοστίζει γύρω στις 2.500 με 3.000 δολάρια, η τιμή του προϊόντος όμως εκτοξεύτηκε στα 3.500 δολάρια. Το Vision Pro θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στις αρχές του 2024 και οι προβλέψεις πωλήσεων κυμαίνονται από 150.000 έως 1 εκατομμύριο μονάδες. Αυτό που προβλέπεται από τους αναλυτές είναι η συσκευή να προσελκύσει τους “early adopters” και τους software developers, ενώ στο μέλλον, άλλες εκδόσεις, πιο οικονομικές θα απευθύνονται στο μέσο καταναλωτή.

    Το mixed reality headset επιτρέπει στους χρήστες να αλληλοεπιδρούν με ψηφιακά αντικείμενα στο περιβάλλον τους, να μεταμορφώσουν την εμπειρία εφαρμογών όπως το FaceTime, να κάνουν αναζητήσεις στο web κ.α. Η συσκευή διαθέτει λειτουργίες 3D-gaming και παρακολούθησης ταινιών, καθώς και καθηλωτικούς τρόπους προβολής προσωπικών βίντεο και άλμπουμ φωτογραφιών. Σημειώνεται ότι η Apple συνεργάστηκε με τη Disney και την Unity για την κυκλοφορία, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν streaming στο Disney+ και να παίξουν παιχνίδια Unity από την πρώτη μέρα.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles