23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Καθηγητής στο Youtube διαψεύδει FBI και Apple: Να πώς ξεκλειδώνεται (πανεύκολα) ένα iPhone 5C!

    Θυμάστε την ιστορία με το iPhone 5C του μακελάρη το Σαν Μπερναρντίνο και όλη τη φασαρία σχετικά με τις μάχες Apple και FBI. Τότε, η αμερικανική εταιρεία είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να ανταποκριθεί στο αίτημα του FBI να σπάσει τη συσκευή, λέγοντας πως, αν επέμβει στο λογισμικό, θα μειώσει την ασφάλεια όλων των iPhone.

    iphone

    Ένας καθηγητής ωστόσο από το πανεπιστήμιο Cambridge της Μεγάλης Βρετανίας, ο Sergei Skorobogatov, αποδεικνύει τώρα ότι μπορεί να κανείς να προσπαθήσει να ξεκλειδώσει ένα iPhone 5C με το λογισμικό iOS 9 χωρίς να δημιουργήσει κερκόπορτα στα iPhone.

    Η εργασία του με τον τίτλο “The bumpy road towards iPhone 5c NAND mirroring” είναι διαθέσιμη στο http://arxiv.org/abs/1609.04327ενώ στο Youtube μπορείτε να βρείτε το video του με το ξεκλείδωμα του iPhone.

    Η μέθοδός του (με το λεγόμενο NAND Mirroring, δηλαδή την αντικατάσταση του flash chip της μνήμης με σκοπό τη διαγραφή του περιεχομένου της) είχε επιτυχία. Αρχικά, επιχείρησε έξι φορές να εισάγει το απαιτούμενο τετραψήφιο PIN για να ξεκλειδώσει ένα iPhone 5C, απέτυχε και το τηλέφωνο κλείδωσε. Έπειτα, απλά… αφαίρεσε το chip από το τηλέφωνο, κατόπιν διέγραψε τα περιεχόμενο της μνήμης και το συνέδεσε και πάλι στο iPhone έχοντας εκ νέου έξι ευκαιρίες για να εισάγει το σωστό PIN. Χρειάστηκαν συνολικά 40 προσπάθειες, για να ξεκλειδώσει το iPhone 5C, ενώ, όπως σημειώνει, χρησιμοποίησε εξαρτήματα εύκολα διαθέσιμα στα καταστήματα ηλεκτρονικών.

    Με την εργασία του πάντως, διαψεύδει FBI και Apple, μέσω NAND Mirroring μάλιστα, μία μέθοδο που το FBI δεν πίστευε ότι θα λειτουργήσει σε μία τέτοια περίπτωση.

    Δείτε το video…

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles