23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Kazam Tornado 348. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Hands-On Review: Smartphone με… ρεκόρ Guinness!

    Η βρετανική Kazam είναι μία νέα εταιρεία (ιδρύθηκε το Μάιο του 2013 από πρώην στελέχη της HTC), η οποία ετοιμάζεται να κάνει δυναμικό μπάσιμο στην ελληνική αγορά της κινητής τηλεφωνίας (ύστερα από την παρουσίαση των συσκευών της σε 20 ευρωπαϊκές αγορές).  Στόχος της Kazam είναι να διαθέσει στην αγορά μία ευρεία γκάμα συσκευών, οι οποίες συνδυάζουν το τρίπτυχο: μοναδικό design, δυναμικές επιδόσεις και φυσικά άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Το πρώτο smartphone της Kazam που έπεσε στα χέρια μας και σας το παρουσιάζουμε σε πρώτη αποκλειστικότητα είναι το Kazam Tornado 348, μία συσκευή που κινείται στο μεταίχμιο ανάμεσα στην mid-range και high-range κατηγορία, αποτελώντας τη ναυαρχίδα της Kazam.

    Main Tornado 348
    Design και εξωτερικές εντυπώσεις

    Πιάνοντας το Kazam Tornado στα χέρια μας, η πρώτη εντύπωση που μας αφήνει η συσκευή είναι ότι πρόκειται για ένα πραγματικά πανάλαφρο smartphone, καθώς με βάρος μόλις στα 95 γραμμάρια, ίσα που μπορείς να το αισθανθείς στα χέρια σου. H premium διάσταση φαίνεται σε όλο το μήκος και πλάτος της κατασκευής, καθώς η υψηλής ποιότητας αλουμινένια κατασκευή δεν αφήνει περιθώρια να την αμφισβητήσεις. Το κύριο χαρακτηριστικό βέβαια που κάνει το Tornado να ξεχωρίζει είναι το πόσο λεπτό είναι, καθώς με πάχος μόλις στα 5.15 χιλιοστά, το κινητό της Kazam φέρει αυτή τη στιγμή το επίσημο ρεκόρ Guinness ως το πιο λεπτό smartphone που έχει εμφανιστεί ποτέ!  Παρατηρώντας τη συσκευή της Kazam μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι τα πλήκτρα ελέγχου διατηρούν μία ισορροπία, η οποία επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό της συσκευής με το ένα χέρι.

    Tornado 348 (8)

    Όσον αφορά, την τοποθέτηση των buttons και των διαθέσιμων slots της συσκευής, έχουμε στην αριστερή πλευρά της, το power/lock button και τα πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης, ενώ επιπλέον στο κάτω τμήμα υπάρχει μία micro-USB θύρα και το audio-in jack για τη σύνδεση ακουστικών και hands-free (είναι εκπληκτικό το πόσο ελάχιστο χώρο καταλαμβάνει το audio-in jack). Στο δεξί κομμάτι υπάρχει η micro-SIM slot, ενώ το επάνω τμήμα φέρει το πάντοτε απαραίτητο LED. Το Tornado δε διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία, κάτι το οποίο είναι λογικό εάν υπολογιστούμε το πραγματικά λεπτό σχεδιασμό του.

    Tornado 348 (3)

    Tornado 348 (2)Δυνατό και στο εσωτερικό!

    Πέραν όμως της εξωτερικής του εμφάνισης που σίγουρα θα μαγέψει το γυναικείο πληθυσμό, αλλά και όλους τους λάτρεις του καλού design είναι ότι το 4.8 ιντσών Tornado είναι πραγματικά ακαταμάχητο και σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών, καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις των περισσότερων χρηστών με χαρακτηριστική άνεση. Με οθόνη AMOLED HD 4.8 ιντσών, η οποία παρέχει 1280×720 pixels και πυκνότητα pixel στα 306ppi, κρίνεται ως άκρως ικανοποιητικό. Η τεχνολογία AMOLED δίνει ώθηση στην ευκρίνεια και στην εξαιρετική ζωντάνια των χρωμάτων, ενώ η προστασία Gorilla Glass 3 αποτελεί εγγύηση ότι η συσκευή σας θα αποφύγει τις ενοχλητικές γρατζουνιές. 

    Tornado 348 (7)

    Περνώντας στα ενδότερα, η Kazam προτίμησε για το Tornado 348 έναν octa-core επεξεργαστή με συχνότητα ρολογιού στα 1.7GHz (ΜΤ 6592), ο οποίος σε συνδυασμό με το 1GB συνοδευτικής RAM τα πήγε περίφημα στα διάφορα tests που τον υποβάλλαμε. Τόσο η πλοήγηση, όσο και η ροή των menus γίνονται με στυλ και άνεση, καθώς το Kazam Tornado 348 δείχνει να τραβάει με χαρακτηριστική άνεση στην ανηφόρα, ξεπερνώντας επιπλέον τους σκοπέλους του multitasking. Η αχίλλειος πτέρνα της συσκευής έχει να κάνει θα λέγαμε με τα 16GB αποθηκευτικού χώρου, τα οποία δυστυχώς δεν είναι επεκτάσιμα μέσω κάρτας microSD, καθώς οι κατασκευαστές ενδεχομένως να χρειάστηκε να θυσιάσουν τη δυνατότητα για εισαγωγή μίας πρόσθετης κάρτας microSD, έτσι ώστε να διατηρήσουν τη συσκευή όσο το δυνατόν πιο λεπτή. Τρέχοντας το Antutu Benchmark διαπιστώσαμε ότι το Kazam Tornado 348 κατόρθωσε να κοιτάξει με χαρακτηριστική άνεση στα μάτια συσκευές όπως το LG G3 (όπου το πλησίασε), ξεπερνώντας αρκετά μάλιστα το HTC One. Σε γενικές γραμμές, οι επιδόσεις του Tornado και στα απαιτητικά 3D tests δεν ήταν διόλου κακές, διατηρώντας ανεκτά frame rates καθ’ όλη τη διάρκεια του test. Όσον αφορά το λειτουργικό του, το Tornado 348 φοράει Android KitKat 4.4 και με αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι δεν εμφάνισε το παραμικρό lag στο άνοιγμα των εφαρμογών και στη ροή των menus.

    Tornado Kazam Antutu

    Σε ότι έχει να κάνει me τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες σύνδεσης της συσκευής, το Tornado υποστηρίζει 3G (θα το προτιμούσαμε με 4G η αλήθεια να λέγεται), Bluetooth 4.0, A-GPS και ραδιοφωνικό δέκτη FM.

    Κάμερα και μπαταρία!

    Φυσικά το κινητό της Kazam δε γίνεται να μην ικανοποιήσει τις φωτογραφικές ανησυχίες των users, καθώς το Tornado 348 προφέρει rear camera στα 8 MPixel, όπως επίσης και selfie εμπρόσθια cam στα 5 MPixel μαζί με μία σειρά από φωτογραφικά features όπως Geo-tagging touch focus, face detection, panorama και HDR. Η συσκευή μπορεί να τραβήξει άνετα και video ποιότητας στα 1080p με 30 fps. Χωρίς αμφιβολία, οι φωτογραφικές ικανότητες το Tornado 348 θα καλύψει και με το παραπάνω τις φωτογραφικές σας ανησυχίες. Ολοκληρώνοντας την ανάλυση των τεχνικών χαρακτηριστικών της συσκευής δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στην μπαταρία των 2050mAh, που μπορεί να μην καθιστά το Tornado 348 ένα κτήνος αυτονομίας, ωστόσο είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειαστεί να το έχετε διαρκώς συνδεδεμένο στην πρίζα.  Tornado 348 (1)

    Πριν ολοκληρώσουμε, ένα στοιχείο που θα θέλαμε να σταθούμε είναι η μεγάλη φροντίδα που επιδεικνύει η Kazam σε ότι αφορά στο κομμάτι του after sales, καθώς σε όλες τις συσκευές της προσφέρει το Kazam Rescue, μία εφαρμογή που έρχεται pre-installed και ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα στον user που διαπιστώνει ένα πρόβλημα στο κινητό του (στο software), εάν το επιθυμεί να επιτρέπει σε έναν αρμόδιο τεχνικό της Kazam να επιδιορθώσει την software δυσλειτουργία που έχει προκύψει (μέσω της χρήσης remote access). Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βρεθεί λύση εύκολα και γρήγορα, χωρίς να απαιτείται ο χρήστης να στερηθεί των υπηρεσιών του κινητού για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η υπηρεσία προστασίας οθόνης Kazam μπορεί να καλύψει πλήρως την άμεση αντικατάσταση της οθόνης σε… περίπτωση «δυσάρεστου» ατυχήματος (ακόμη και 12 μήνες μετά από την αγορά της συσκευής). Επιπλέον, στη συσκευασία του Tornado περιλαμβάνεται και μία εξαιρετικά χρήσιμη θήκη.

    Tornado 348 (6)

    Ανεμοστρόβιλος… Value for Money!      

    Το Tornado 348 αποτέλεσε μία συσκευή, η οποία μας εξέπληξε ευχάριστα. Το δυναμικό και εξαιρετικά λεπτό design, οι επιδόσεις και τα ανεπτυγμένα tech specs που καλύπτουν στο έπακρον ακόμη και τους πιο απαιτητικούς users, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουν την καρδιά του καταναλωτικού κοινού. Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι η προσιτή τιμή του, καθώς με 269 ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε μία συσκευή, η οποία θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Αναμφίβολα, με το Tornado 348, η Kazam κάνει το καλύτερο «ποδαρικό» στην ελληνική αγορά!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles