15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Και όμως η Google επαινεί την προσφορά της Sony στο Android O

    Η Google ήδη μετρά αρκετούς συνεργάτες που βοηθούν την εταιρεία στην παραμετροποίηση ή και στην προσθήκη νέων χαρακτηριστικών στις καινούργιες εκδόσεις του Android, αλλά συχνά δεν συνηθίζεται να αναφέρεται το όνομά τους για την προσφορά τους αυτή. Όμως, η εργασία της Sony στο Android O εντυπωσίασε τόσο πολύ την Google, κάτι που έκανε πολλά στελέχη της εταιρείας να επαινούν τον γνωστό ιαπωνικό κατασκευαστή συσκευών smartphones για την βοήθεια στη προσπάθεια δημιουργίας ενός καλύτερου οικοσυστήματος Android. Μάλιστα, ένας εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι η Sony Mobile συνεισέφερε σε περισσότερες από 30 βελτιώσεις χαρακτηριστικών και 250 bug fixes.

    Sony-headphones

    Πιο συγκεκριμένα, ιδιαίτερη ήταν η συνεισφορά της στην ποιότητα του «ασύρματου» ήχου στο Android O, ενώ μάλιστα συνεισέφερε και την τεχνολογία κωδικοποίησης ασύρματου ήχου γνωστή ως LDAC. Αν δεν γνωρίζετε ήδη, αρκεί να αναφέρουμε ότι η LDAC μπορεί να μεταφέρει περισσότερα δεδομένα μέσω Bluetooth με bitrate της τάξεως του 990kpbs. Η τεχνολογία αυτή, η οποία θα αποτελεί μέρος της τελικής έκδοση του Android O, ήδη ενσωματώνεται στα πιο ακριβά ασύρματα ακουστικά της Sony αλλά και ασύρματα ηχεία, ενώ δεν απουσιάζει και από τα Xperia smartphones.

    LDAC

    Χάρη στη συνεισφορά της Sony, άλλοι Android κατασκευαστές θα μπορούν να ενσωματώσουν την τεχνολογία LDAC στο εσωτερικό των smartphone συσκευών του. Η Sony είναι η μόνη που διαθέτει αυτή την τεχνολογία στα ακουστικά της, επομένως όταν το Android O κυκλοφορήσει όσοι θέλουν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας ήχο, θα πρέπει να μεταβούν αναγκαστικά σε μια λύση της Sony. Άλλοι κατασκευαστές, θα πρέπει να καταβάλλουν κάποια τέλη αδειοδότησης για να την συμπεριλάβουν στα δικά τους ακουστικά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles