21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Και όμως το LG G6 μπορεί να γρατσουνιστεί, όπως κάθε άλλο smartphone με γυαλί

    Αποτελώντας μια αρκετά δημοφιλής επιλογή των κατασκευαστών τελευταία, η LG επέλεξε να τοποθετήσει γυαλί στο πίσω μέρος του νέου LG G6, για πρώτη φορά από την παρουσίαση της σειράς συσκευών G το 2012. Η χρήση γυαλιού στο πίσω μέρος του smartphone έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, επιτρέπει στα ραδιοκύματα να περάσουν μέσα από το γυαλί και επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση. Σε κάθε περίπτωση, το γυαλί των σημερινών smartphones είναι κατά γενική ομολογία πιο σκληρό σε σχέση με εκείνο που είδαμε σε συσκευές πριν από μερικά χρόνια.

    g6-press-image

    Ωστόσο το γυαλί δεν είναι τέλειο. Μπορεί να σπάσει αλλά η μεγαλύτερη ανησυχία για τους περισσότερους χρήστες είναι ότι το γυαλί μπορεί να γρατσουνιστεί. Όταν ένας κατασκευαστής επιλέγει ένα είδος γυαλιού για το πίσω μέρος της συσκευής του, προσπαθεί να ικανοποιήσει δυο πολύ σημαντικά πράγματα. Αφενός να το κάνει ανθεκτικό στις γρατσουνιές και αφετέρου στο σπάσιμο. Όμως πρόκειται για δυο άκρως αντιθετικά πράγματα. Σε μια προσπάθεια να κάνει το γυαλί σκληρότερο και ως εκ τούτου πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές, το κάνει πιο εύθραυστο και επιρρεπές στις ρωγμές. Ακολούθως, αν κάνει το γυαλί πιο μαλακό και εύκαμπτο για να μην σπάσει, η επιφάνειά του είναι τόσο μαλακή που θα μπορεί να γρατσουνιστεί εύκολα. Και όλα αυτά, συμβαίνουν εξαιτίας της φύσης του υλικού.

    Και αντί να επιλέξει συνθετικό ζαφείρι που θα αποτελούσε μια ιδανική μέση λύση, η LG επέλεξε να τοποθετήσει το Gorilla Glass 5. Η Corning από την μεριά της σε μια προσπάθεια να πείσει ότι βελτιώνει την γκάμα των υλικών της κάθε χρόνο υπόσχεται: «Το Corning Gorilla Glass 5 αυξάνει ακόμη περισσότερο το βαθμό προστασίας, επιβιώνοντας από πτώσεις ύψους 1.6 μέτρων σε «σκληροτράχηλες» επιφάνειες πάνω από το 80% των περιπτώσεων. Επιπλέον, εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί το πιο σκληρό γυάλινο κάλυμμα που διαθέτουμε, συνεχίζει να διατηρεί σε ικανοποιητικό επίπεδο την ανθεκτικότητα στη φθορά και την οπτική καθαρότητα».

    Ναι όντως, αυξάνει τον πήχη, αλλά δεν είναι τέλειο. Μπορεί όλοι να επιδεικνύουμε σημαντική προσοχή όταν έχουμε μαζί μας τη νέα ναυαρχίδα που μόλις αγοράσαμε και να είμαστε ιδιαιτέρως προσεχτικοί το που το τοποθετούμε, αλλά δεν είναι αρκετό. Πολλές φορές, ακόμη και να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί η καθημερινή χρήση μπορεί να αφήσει τα ίχνη της.

    Όπως καταλήγει το Androidcentral, μπορεί η LG να έκανε εξαιρετική δουλειά στο οπίσθιο φινίρισμα του LG G6, αλλά γεγονός είναι ότι μπορεί να γρατσουνιστεί, όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος, αφηγούμενος την εμπειρία του με τη δική του συσκευή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles