13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Κερδίζουν συνεχώς έδαφος τα χαμηλού κόστους Android smartphones

    Η επιδείνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχει επιφέρει,  μεταξύ άλλων, μεγάλη αβεβαιότητα στους κατασκευαστές smartphones (εκτός των Samsung και LG) οι οποίοι παρακολουθούν με αυξημένο ενδιαφέρον τα όσα διαδραματίζονται σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020, η έκβαση των οποίων μπορεί να οδηγήσει είτε σε εκτόνωση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες είτε σε αναζωπύρωσή της.

    Σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας ερευνών Canalys, η Apple και η Samsung αντιπροσωπεύουν το 70% των συσκευών, που διοχετεύτηκαν στην αμερικανική αγορά.  Η Apple μάλιστα πέτυχε ένα νέο εγχώριο ρεκόρ το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με τη διάθεση 15 εκατ. iPhone, κατακτώντας μερίδιο 47% στην αμερικανική αγορά. Οι πωλήσεις της Samsung, από την άλλη, παρέμειναν σε επίπεδα αντίστοιχα με αυτά του 2019.

    Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της εταιρείας ερευνών Canalys, οι διανομείς αυξάνουν πλέον τις παραγγελίες για smartphone Android χαμηλού επιπέδου από λιγότερο γνωστές μάρκες, όπως τα Unimax και Wiko καθώς η μεγαλύτερη ανεργία μείωσε τις επιλογές των καταναλωτών, περιορίζοντας τη δυνατότητα αγοράς νέας συσκευής.

    Παράλληλα, «Καθώς η πανδημία του COVID-19 ανάγκασε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, η υιοθέτηση του 5G στις ΗΠΑ δεν κατάφερε να απογειωθεί. Ο φόβος για την εξάπλωση του ιού, το κλείσιμο των καταστημάτων, οι στενοί προϋπολογισμοί και η περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης απέτρεψαν τους καταναλωτές από την αγορά του 5G, δίνοντάς τους αρκετούς λόγους να αγοράσουν μια συσκευή 4G» αναφέρουν οι αναλυτές της Canalys.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles