15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Κι άλλο κρούσμα πώλησης ” μαϊμού ” iPad στην Ελλάδα!

    Φυσικά, καθημερινά πωλούνται δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες “fake” συσκευές, από smartphones και tablets μέχρι φωτογραφικές μηχανές που έχουν μόνο το… όνομα και όχι τη χάρη. Προφανώς, όμως, οι απατεώνες ποντάρουν στις πιό high-end και δημοφιλείς συσκευές όπως το iPad, που ο κόσμος αναζητά περισσότερο και προσπαθούν να πουλήσουν φθηνές απομιμήσεις τους!

    Μια τέτοια περίπτωση με “μαϊμού” iPad εντοπίστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας άτυχος χρήστης έπεσε θύμα επιτήδειου. Το υποτιθέμενο iPad ήταν σε κουτί με ζελατίνα που έμοιαζε με το αυθεντικό, όπως και η συσκευή. Ζήτησε από τον… πλανόδιο πωλητή να ανοίξει τη συσκευασία για να το δεί και όπως αποδείχθηκε, εμφανισιακά έμοιαζε με iPad αλλά η ποιότητα κατασκευής ήταν χαμηλότερη. Ωστόσο, πατώντας το power button εμφανιζόταν το logo της Apple και η ένδειξη “Low Battery” που όμως είναι τρανταχτή ένδειξη απάτης! Εν τέλει η συσκευή αγοράστηκε, δυστυχώς και ακολούθησε teardown που αποκάλυψε πως στο εσωτερικό της υπήρχε απλά ένα… LED για να προβάλλει το logo της Apple και την ένδειξη μπαταρίας στην οθόνη. Και φυσικά μερικά σιδερένια βαρίδια ώστε η συσκευή να ζυγίζει σχεδόν όσο ένα κανονικό iPad. Πέραν αυτού η συσκευή δεν περιείχε τίποτα άλλο!

    Γι’αυτό δε πρέπει να αγοράζετε συσκευές από πλανόδιους πωλητές και ειδικά χωρίς να ανοίξετε το κουτί τους για να βεβαιωθείτε πως είναι αυθεντικές. Η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν “καραμπινάτη”, όμως υπάρχουν και μαϊμού συσκευές που τρέχουν Android και απλώς διαφέρουν στο hardware (επεξεργαστής, μνήμη, οθόνη, κάμερα) και θέλει εκπαιδευμένο… μάτι για να τις ξεχωρίσεις.

    Δείτε τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Digital Life:

    fake ipad 1 fake ipad 2 fake ipad 3

     

     

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles