13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Κι εγένετο Huawei P50: Δείτε όλα τα specs του “next-big thing” του κινεζικού κολοσσού!

    Μπορεί το τμήμα της κινητής τηλεφωνίας της Huawei, να έχει χτυπηθεί από τις διάφορες κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης την τελευταία τριετία και η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται και ιδιαίτερο φως στο τούνελ. Παρόλα αυτά, η Κίνα είναι μια τελείως διαφορετική αγορά κι εκεί η Huawei συνεχίζει να προκαλεί αίσθηση με τις εξελιγμένες συσκευές της. Για αυτό και τα νέα P50 που μόλις ανακοινώθηκαν σίγουρα συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

    Η σειρά P50 (δύο μοντέλα το core και το pro) δεν θα μπορούσε παρά να συνεχίσει την τεράστια φωτογραφική «παράδοση». Το “core” μοντέλο θα διαθέτει OLED display στις 6.5 ίντσες με 90Hz refresh rate και ανάλυση στα 2700×1228 pixels, ενώ το P50 Pro θα διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη (6.6 ίντσες) με ανάλυση στα 2700×1228 pixels αλλά με αρκετά πιο αυξημένο refresh rate στα 120Hz. Στο εσωτερικό, το δύσκολο multitasking και τη συνολική διαχείριση αναλαμβάνει ένα Qualcomm Snapdragon 888 chipset, ωστόσο το P50 Pro θα κυκλοφορήσει και σε έκδοση με Kirin 9000 εσωτερικό. Και οι δύο εκδόσεις θα διαθέτουν 8GB RAM, ωστόσο θα υπάρχει και μία έκδοση του Pro με 12GB για ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Επίσης, ο αποθηκευτικός χώρος θα φτάνει μέχρι τα 512GB.

    Εκεί βέβαια που ενδιαφέρει περισσότερο τους users είναι φυσικά στα camera features, καθώς το P50 θα στηρίζεται σε ένα triple camera setup (50MP main camera, 13MP Ultrawide και 12MP τηλεφακό). To P50 Pro θα ανεβάζει πιο πολύ τον πήχη στον τομέα της φωτογραφικής απόδοσης, με 50MP main camera sensor, 40MP monochrome unit, 13MP Ultrawide και 64MP τηλεφακό για τρελό zoom. Σε ότι έχει να κάνει με την χωρητικότητα των δύο συσκευών, εδώ θα υπάρχει μια μικρή διαφορά, όπου το «απλό» P50 θα διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα στα 4.100mAh και το Pro μεγαλύτερη μπαταρία στα 4.360mAh, ωστόσο και οι δύο συσκευές θα υποστηρίζουν fast charging στα 66W.

    Όσον αφορά την τιμή, από ότι έχει γνωστό θα ξεκινάει περίπου από τα 700 δολάρια και θα φτάνει στα 1.000 (ανάλογα πάντα και με την έκδοση). Φυσικά όλα τα μοντέλα θα φορούν το HarmonyOS 2.0, καθώς είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό η Huawei έχει αφήσει πίσω της τη σχέση της με την Google. Η αχίλλειος πτέρνα της συσκευής ενδεχομένως να αποτελεί η έλλειψη υποστήριξης για 5G, η οποία αποτελεί απόρροια της κρίσης των ημιαγωγών, για αυτό δεν αποκλείεται σε μερικούς μήνες να δούμε και ένα τρίτο μοντέλο (Pro+), το οποίο θα υποστηρίζει 5G. Σε αυτή τη φάση, είναι άγνωστο εάν θα το δούμε να κυκλοφορεί και προς τα μέρη μας…          

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles