21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Κι εγένετο Snapdragon 870! Οικονομικό high-end chipset από την Qualcomm!

    Το Snapdragon 888 είναι η πρόταση της Qualcomm, η οποία θα αποτελέσει την κορυφαία επιλογή για τους κατασκευαστές hardware μέσα στο 2021. Παρόλα αυτά, η Qualcomm έκανε την «έκπληξη», ανακοινώνοντας ένα νέο chipset, το οποίο θα είναι πολύ πιο «οικονομικό» για όλους τους κατασκευαστές οι οποίοι θέλουν αυξημένο performance αλλά παράλληλα δεν θέλουν να φλερτάρουν και με την… χρεοκοπία. Το εν λόγω premium chipset είναι το Snapdragon 870 και το οποίο όπως μπορείτε να αντιληφθείτε πρόκειται για ένα upgrade του Snapdragon 865+.

    Κοιτάζοντας τα specs του, το Snapdragon 870 δεν θα έχει ιδιαίτερες διαφορές με το 865+, για αυτό και θα κάνει χρήση του ίδιου Adreno 650 GPU και του “δοκιμασμένου” Χ55 5G modem. Η CPU του (Kryo 585) θα τρέχει στα 3.2GHz (100MHz παραπάνω από την αντίστοιχη έκδοση του 865+), ωστόσο εν αντιθέσει με το «ανώτερο» 888, το Snapdragon 870 θα διαθέτει τεχνολογία κατασκευής στα 7nm (αντί για 5nm). Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ήδη εταιρείες όπως η OnePlus, η Xiaomi, η OPPO, η Motorola και η IQOO έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρουν για το νέο αυτό chipset.      

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles