15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Κι όμως ακόμη και οι smart vibrators μπορούν να χακαριστούν!

    Καλό το IoT, όμως οι κίνδυνοι που κρύβει είναι υπαρκτοί και ένας απ’ αυτούς είναι φυσικά και το να χακάρει κάποιος προσωπικά αντικείμενα που χρησιμοποιείτε στο σπίτι. Ένα από εκείνα τα συνδεδεμένα πλέον αντικείμενα που μπορούν να είναι “ευάλωτα” σε χακάρισμα είναι και τα… sex toys, τη στιγμή που και αυτά έχουν αποκτήσει smart δυνατότητες.

    we-connect

    Ένας έξυπνος δονητής λοιπόν, ο We-Vibe 4 Plus vibrator, αποδείχθηκε ότι μπορεί να χακαριστεί στο συνέδριο ασφαλείας Def-Com.

    Το sex toy, που έχει τη δυνατότητα να “επικοινωνήσει” μέσω Bluetooth με το smartphone σας, μπόρεσε στην επίδειξη να ενεργοποιηθεί από απόσταση από κάποιον που γνώριζε πως να παρεμβληθεί ανάμεσα σ’ αυτό και το συνδεδεμένο smartphone.

    Επιπλέον, ο hacker όμως αποδείχθηκε ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα της συνοδευτικής εφαρμογής, ευαίσθητων personal data του χρήστη δηλαδή.

    Αν και δεν υπάρχουν αναφορές ότι κάποια πρόταση της We-Vibe έχει χακαριστεί, η εταιρεία έχει πουλήσει 2 εκατομμύρια συσκευές που δυνητικά θεωρούνται “εκτεθειμένες” σε τέτοιου είδους παραβιάσεις.

    Το IoT και η ανάπτυξή του σίγουρα απαιτεί προσοχή στον τομέα της ασφάλειας, ώστε να μη βρεθούμε στη θέση να δούμε δεδομένα που έχουμε online να πέσουν στα χέρια επιτήδειων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles