12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Κι όμως! Δεν θα το πιστεύεις με ποιο smartphone τραβήχτηκε αυτή η εκπληκτική φωτογραφία!

    Οι φωτογραφίες υψηλής ποιότητας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της mobile καθημερινότητας μας, καθώς όλοι οι users συνηθίζουν να επενδύουν αρκετά χρήματα σε ένα smartphone, το οποίο να μπορεί να ανταποκριθεί σε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας.

    Είναι σύνηθες λοιπόν, οι χρήστες να βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπη (σπάζοντας ακόμη και το ψυχολογικό όριο των 1000 ευρώ) για να αγοράσουν μια high-end συσκευή, η οποία σχεδιάστηκε για να τραβάει photos όπως μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή. Ωστόσο, ο έμπειρος και διακεκριμένος φωτογράφος Mihail Minkov (για να δείτε το Instagram profile του κάντε click εδώ) θεωρεί ότι δεν χρειάζεται κάποιος να έχει στη κατοχή του ένα πανάκριβο smartphone για να τραβήξει μια εκπληκτικής ποιότητας mobile φωτογραφία, παρά μόνο να βρει τα κατάλληλα settings, γνωρίζοντας ουσιαστικά το τι μπορεί να κάνει η συσκευή του.

    Για να σας λύσουμε και την απορία που προκύπτει από τον τίτλο του άρθρου, η παραπάνω φωτογραφία λοιπόν τραβήχτηκε με ένα «τίμιο» Xiaomi Redmi Note 9 Pro που η τιμή του δεν ξεπερνάει τα 250 ευρώ! Όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε σχετικό Instagram post του o γνωστός φωτογράφος, για να τραβήξει αυτή την ομολογουμένως μαγευτική φωτογραφία με τον φανταστικό γαλαξία και τον νυχτερινό ουρανό να απλώνονται πάνω από το λιβάδι με τα ηλιοτρόπια, πραγματοποίησε 10 απανωτές λήψεις, παίζοντας κάθε φορά με το διάφορα settings και το διάφραγμα και τραβώντας τον ουρανό και τα ηλιοτρόπια με ξεχωριστό τρόπο. To νόημα που βγαίνει από το αποτέλεσμα αυτής της μοναδικής δουλειάς είναι ότι καμιά φορά δεν χρειάζεται ένα μηνιάτικο για να έχεις ποιοτικές mobile φωτογραφίες, παρά μόνο όρεξη για πειραματισμό και μπόλικο μεράκι. Για αυτό καλοκαιράκι είναι, o καιρός είναι πανέμορφος, μην διστάσετε να πάρετε το κινητό σας και να αρχίσετε τις φωτογραφήσεις όπου κι εάν βρίσκεστε!  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles