14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κι όμως ένας hacker μπορεί να παραβιάσει τον υπολογιστή σας και μέσω του …ηλεκτρονικού τσιγάρου σας!

    Να που μπορεί να συμβεί και αυτό. Παραβίαση υπολογιστή μέσω ηλεκτρονικού τσιγάρου! Μπορεί να σας ακούγεται αδύνατο κι όμως δεν είναι, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα επικοινωνούν με το μηχάνημά σας μέσω της φόρτισης. Έτσι, η σύνδεση για φόρτιση στη θύρα USB της μπαταρίας του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου, ίσως κρύβει κινδύνους που δεν φανταζόσασταν…

    E-cigarettes

    Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ένας ερευνητής ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας, ο Ross Bevington, ο οποίος σε παρουσίαση στο Λονδίνο υποστήριξε ότι ένας υπολογιστής μπορεί να παραβιαστεί, μέσω malware, αν στη USB θύρα του συνδεθεί για φόρτιση μπαταρία ηλεκτρονικού τσιγάρου που έχει “πειραχθεί” από hacker. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση που το chip του ηλεκτρονικού τσιγάρου έχει “παραβιαστεί” ώστε να εκτελεί κακόβουλο κώδικα, όταν συνδεθεί με υπολογιστή. Την απειλή επιβεβαιώνει και ο white hacker, FourOctets, που έχει αναπτύξει “κυβερνοεπίθεση” μέσω ηλεκτρονικού τσιγάρου.

    Ένα εμπόδιο πάντως για τους υποψήφιους hackers με αυτό τον τρόπο πρέπει να σημειωθεί ότι είναι το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα διαθέτουν περιορισμένο χώρο για να φιλοξενήσουν εξελιγμένο κώδικα κακόβουλων εντολών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles