22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κι όμως! Στα καταστήματα Walmart, oι άνθρωποι αντικαθιστούν τα… ρομπότ!

    Πολλοί είναι οι επιστήμονες και οι οικονομικοί αναλυτές, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι μηχανές και κυρίως η ρομποτική τεχνολογία που αναπτύσσεται διαρκώς, θα καταστήσουν τον άνθρωπο ως ένα μη απαραίτητο στοιχείο στη παραγωγική διαδικασία. Για αυτό και έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα και επιστημονικές έρευνες, που προφητεύουν το τέλος της ανθρώπινης εργασίας όπως την γνωρίζουμε, καθώς οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και στη ρομποτική τεχνολογία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια και δεν αποκλείεται να θέσουν εκτός εργασίας εκατομμύρια ανθρώπους όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο κοντινό μέλλον.

    Το στάνταρ λοιπόν στην εποχή μας είναι ότι η μηχανή τείνει να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, για αυτό και όταν συμβαίνει το αντίθετο δεν γίνεται παρά να μας προξενεί… τεράστια εντύπωση! Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η τεράστια αλυσίδα πολυκαταστημάτων Walmart επαναπροσδιορίζει την αντίληψη της για το πόσο η ύπαρξη μηχανών και ρομπότ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στις δραστηριότητες της. Σύμφωνα με το report της έγκριτης Journal, η Walmart σταμάτησε να βασίζεται σε αυτόνομα ρομπότ, τα οποία χρησιμοποιούνταν για να καταγράφουν την κατάσταση των διαθέσιμων αποθεμάτων στα ράφια. Στόχος των εν λόγω ρομπότ ήταν τα ράφια να παραμένουν πάντοτε γεμάτα, παρόλα αυτά όπως διαπίστωσαν οι υψηλά ιστάμενοι την ίδια ακριβώς δουλειά (και καλύτερα ενδεχομένως) μπορούν να την κάνουν και οι άνθρωποι.

    Το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, οδήγησε περισσότερους καταναλωτές στην αγορά online προϊόντων και έτσι η Walmart αποφάσισε να ενδυναμώσει με ανθρώπινο δυναμικό τις διαδικασίες της επιλογής και του πακεταρίσματος των προϊόντων. H αύξηση του ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρείας και η ταχύτερη αντίδραση των ανθρώπων στη διαδικασία της συλλογής των προϊόντων «έπεισε» λοιπόν του υπευθύνους των Walmart να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο που είχαν συνάψει αρχικά με την Bossa Nova Robotics, η οποία παρείχε στην Walmart τα αυτόνομα ρομπότ. Το άσχημο στην όλη ιστορία είναι ότι ύστερα από το ναυάγιο ανάμεσα στην Walmart και στην εταιρεία ρομποτικής, η δεύτερη εξαναγκάστηκε να απολύσει σχεδόν το μισό προσωπικό της, αποδεικνύοντας τελικά ότι το νόμισμα έχει πάντοτε δύο όψεις…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles