19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Κι όμως το έκανε! Ο Έλον Μασκ “παγώνει” το deal με το Twitter και ρίχνει στα “Τάρταρα” τη μετοχή

    Η ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter από το δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ έχει μονοπωλήσει τις συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, αφού η απόφαση αυτή φαίνεται να επηρεάζει όχι μόνο τα social media αλλά και άλλες οικονομικές δραστηριότητες που συνδέονται με τον CEO της Tesla. Πολλοί ήταν ωστόσο αυτοί που πίστευαν ότι η εξαγορά δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί είτε για λόγους που σχετίζονται με τη ρευστότητα (το deal ανέρχεται στα 44 δισ. δολάρια) είτε για λόγους που σχετίζονται με τις επιπτώσεις της επένδυσης στη μετοχή της Tesla.

    Σήμερα “έσκασε” η είδηση ότι ο Μασκ “παγώνει” την εξαγορά, μέχρι να λάβει περισσότερες πληροφορίες για τα fake accounts που υπάρχουν στο Twitter. Σύμφωνα με τα όσα παλαιότερα είχε δηλώσει, προτεραιότητά του είναι να απομακρυνθούν τα spam bots από την πλατφόρμα. Ο ίδιος σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «Η συμφωνία του Twitter αναστέλλεται προσωρινά καθώς εκκρεμούν λεπτομέρειες που στηρίζουν τον υπολογισμό ότι οι λογαριασμοί spam/fake πράγματι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των χρηστών του».

    Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση αυτή του Έλον Μασκ οδήγησε τις μετοχές του Twitter σε πτώση της τάξεως του 20%, τη στιγμή που οι μετοχές της Tesla Inc. σημείωσαν άνοδο περίπου 5%.

    Διαβάστε επίσης:

    “Φουρτούνες” στον ορίζοντα για τον Mark Zuckerberg! Ακυρώνονται projects που συνδέονται με το metaverse (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles