21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Κι όμως το iPhone Nano δεν ήταν ένας… μύθος! Email του Steve Jobs το αποδεικνύει!

    Αναμφίβολα, το όνομα «iPhone Nano» πολύ δύσκολα θα σας θυμίσει κάτι, καθώς πριν από 10 χρόνια (2011) αποτέλεσε απλώς ένα φημολογούμενο προϊόν, το οποίο όπως ήδη γνωρίζουμε δεν είδε τελικά το φως της ημέρας. Ουσιαστικά η Nano edition θα αποτελούσε μια οικονομικά προσιτή έκδοση του iPhone 4 που αποτελούσε τη ναυαρχίδα της εταιρείας του Steve Jobs εκείνη την εποχή. Τελικά, παρά τις έντονες φήμες, τελικά το iPhone Nano δεν έκανε ποτέ το ντεμπούτο του και κάποια στιγμή μοιραία μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Όμως σύμφωνα με μια σειρά από emails του Steve Jobs που είδαν το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στην Epic και στην Apple, το iPhone Nano ήταν τελικώς ένα προϊόν που η εταιρεία με έδρα το Cupertino εξέταζε πολύ σοβαρά…

    Στα συγκεκριμένα emails φαίνεται ότι ο εμπνευστής της Apple είχε στα σχέδια του από τότε τη δημιουργία και το σχεδιασμό μιας συσκευής χαμηλού κόστους, η οποία μάλιστα θα ήταν βασισμένη στο iPod Touch που τότε ήταν από τα πιο cool gadgets που κυκλοφορούσαν. Είναι άγνωστο εάν θα ονομαζόταν τελικά iPhone Nano ή θα είχε κάποιο άλλο όνομα στην αγορά, αλλά όπως και να ΄χει αποδεικνύει ότι τελικά οι φήμες είχαν μια λογική βάση. Δυστυχώς, στα συγκεκριμένα emails δεν αναφέρεται τίποτα για τις δυνατότητες ή τα tech specs της φημολογούμενης συσκευής, ωστόσο κάλλιστα θα μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε τη πετυχημένη σειρά iPhone SE ότι είχε τις βάσεις της στο iPhone Nano, το οποίο δεν γνωρίσαμε τελικά ποτέ, καθώς η συσκευή παρέμεινε για πάντα ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον concept.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles