16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κι όμως! Οι γονείς σας μάλλον χρησιμοποιούν πιο… ασφαλή passwords από εσάς

    Άτομα άνω των 55 ετών επιλέγουν passwords δύο φορές μεγαλύτερης δυσκολίας από αυτά που διαλέγουν οι κάτω των 25 ετών. Αυτό είναι το συμπέρασμα της μεγαλύτερης έρευνας που πραγματοποιήθηκε ποτέ στον τομέα της ασφάλειας, η οποία επίσης διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε passwords λιγότερο ασφαλή απ’ αυτά που συστήνουν οι ειδικοί σε θέματα security.

    Ο Joseph Bonneau από το Πανεπιστήμιο του Cambridge ανέλυσε τα passwords σχεδόν 70 εκατομμυρίων χρηστών του Yahoo. Τα δεδομένα ήταν προστατευμένα με τη βοήθεια μίας τεχνικής ασφαλείας που ονομάζεται “hashing” (κατακερματισμός), ώστε να είναι σίγουρο ότι δε θα υπάρξει πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών μέσω της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για τη σχετική μελέτη.

    Ο ερευνητής υπολόγισε, μεταξύ άλλων, πόσο ισχυρά είναι τα passwords που χρησιμοποιούν διαφορετικές δημογραφικές ομάδες και συνέκρινε τα αποτελέσματα. Μία σύγκριση σε διαφορετικές εθνικότητες διαπίστωσε ότι όσοι μιλούν Γερμανικά και Κορεατικά επιλέγουν τα πιο ισχυρά passwords, ενώ τα πιο αδύναμα φαίνεται ότι είναι αυτά των Ινδονήσιων.

    Άτομα τώρα που έχουν αποθηκευμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών στο λογαριασμό τους προσπαθούν να έχουν ένα λίγο πιο “ισχυρό” password, αποφεύγοντας ιδιαίτερα αδύναμους κωδικούς, όπως, για παράδειγμα, το “123456”. Κάτι που δεν προξενεί έκπληξη είναι, επίσης, και το ότι όσοι αλλάζουν συχνά passwords τείνουν να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς.

    Αυτά καθώς και άλλα ευρήματα του Bonneau παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια Συμποσίου για την Ασφάλεια και την ιδιωτική ζωή στο San Francisco στις 23 Μαΐου.

    Πηγή: NewScientist

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles