16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κίνα: Οι αρχές συλλαμβάνουν 22 υπόπτους για κλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων χρηστών iPhone

    Τα προσωπικά δεδομένα και η διαχείρισή τους αποτελούν ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στις μέρες μας, με την τεχνολογία να έχει διεισδύσει στη καθημερινή μας ζωή. Gadgets τα οποία συλλέγουν κάθε είδους πληροφορίες, που στις περισσότερες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται ως ευαίσθητες αφθονούν στις μέρες μας, αν και τα smartphones αποτελούν την πιο κοινή κατηγορία αυτών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφθάνουν από τη μακρινή Κίνα, οι αρχές προέβησαν στη σύλληψη 22 υπόπτων στην περιοχή Zhejiang, οι οποίοι απέκτησαν παράνομα και στη συνέχεια πούλησαν στη μαύρη αγορά δεδομένα χρηστών από μια βάση της Apple.

    iphone

    Πρόκειται για τρίτους διανομείς Apple συσκευών που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών iPhone, όπως τηλεφωνικοί αριθμοί και Apple IDs. Το ύψος της αξίας των δεδομένων στη μαύρη αγορά που εκλάπησαν υπολογίζεται στα 7,3 εκατομμύρια δολάρια. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι χρήστες έχουν επηρεαστεί από την συγκεκριμένη διαρροή και αν μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και χρήστες εκτός Κίνας.

    Είναι αδύνατο να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια τέτοιου είδους πληροφοριών, αν λάβουμε υπόψη την έκταση της τεχνολογίας στις μέρες μας. Εταιρείες σαν την Apple συνεργάζονται με έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό διανομέων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έρχονται σε επαφή με τέτοιου είδους πληροφορίες.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles