22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κίνα: Συσκευή Galaxy Note 7 από ασφαλή (;) version εκρήγνυται μια μέρα μετά την αγορά της

    Ένας κάτοχος νέας συσκευής Galaxy Note 7 από την Κίνα ανέφερε πρόσφατα ότι η συσκευή που αγόρασε εξερράγη λίγες ώρες μετά την παραλαβή της, εγείροντας ερωτήματα για το αν το πρόβλημα κάνει πλέον την εμφάνισή του και σε -θεωρούμενα ασφαλή- μοντέλα. Ο λόγος για τον Hui Renjie ηλικίας 25 ετών που ανέφερε ότι το Note 7 εξερράγη την περασμένη Δευτέρα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες από την αγορά του. Να σημειωθεί ότι η συσκευή είχε αγοραστεί από την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com Inc.

    galaxy-note7

    Τόνισε ότι, εξαιτίας της ανάφλεξης, προκλήθηκαν μικροτραυματισμοί στο χέρι του, αλλά και ζημιές σε ένα παρακείμενο Apple MacBook. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, στέλεχος της Samsung τον επισκέφθηκε και του πρότεινε να παραλάβει τη συσκευή για εργαστηριακή ανάλυση, αλλά αρνήθηκε καθώς δεν είχε εμπιστοσύνη στην εταιρεία ότι θα αποκάλυπτε τον πραγματικό λόγο της έκρηξης. Η εταιρεία, από την μεριά της, αναφέρει ότι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το χρήστη και ότι θα προχωρήσουν σε ενδελεχή έρευνα, μόλις η συσκευή φθάσει στα χέρια τους.

    Είναι γεγονός πως η Samsung βιώνει τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της, μετά τα περιστατικά ανάφλεξης του Galaxy Note 7 και την συνακόλουθη ανάκληση που έλαβε χώρα. Η ίδια είχε υποσχεθεί ότι οι νέες συσκευές που θα κυκλοφορούσε στην αγορά δε θα είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα και θα ήταν ασφαλείς, αλλά όμως αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο τελικά ίσως να δεν αληθεύει.

    Τα σποραδικά αυτά περιστατικά αναφλέξεων στη Κίνα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στη Samsung, κάνοντάς την ήδη να χάνει μερίδιο αγοράς από την Huawei, τη Xiaomi και πολλούς άλλους κατασκευαστές. Παράλληλα, τοπικά μέσα κατέκριναν την εταιρεία για την απόφασή της να μην συμπεριλάβει στην ανάκληση την Κίνα, υποστηρίζοντας πως σε αυτή τη χώρα οι συσκευές χρησιμοποιούν διαφορετικές μπαταρίες. Αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται για τη Samsung, θα χειροτερέψει…

    Η βιασύνη της Samsung να κυκλοφορήσει στην αγορά το Note 7, πριν την άφιξη των νέων iPhone, μπορεί να θεωρηθεί ως αιτία για τη δυσλειτουργία που παρουσιάζουν τα συγκεκριμένα smartphones. Ηγετικά στελέχη γνώριζαν ότι τα iPhone 7 δε θα έφεραν κάποιες ουσιαστικές αλλαγές έναντι των προκατόχων και η Samsung είδε μια λαμπρή ευκαιρία και την οποία προσπάθησε, ανεπιτυχώς βέβαια, να εκμεταλλευθεί.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles