18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κίνα: στροφή στην έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη!

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της χώρας, η Κίνα στοχεύει στην ενίσχυση της ανάπτυξης του τομέα τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence, AI) τα επόμενα τρία χρόνια, δίνοντας εκατομμύρια πάνω σε ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα.

    FILE - In this June 6, 2014 file photo, humanoid robot Pepper is on display at SoftBank mobile shop in Tokyo. Japanese mobile carrier Softbank said Tuesday, Feb. 10, 2015 it will incorporate artificial intelligence technology from IBM into its empathetic robot Pepper that goes on sale in Japan this month. (AP Photo/Koji Sasahara, File)

    Σύμφωνα με το τριετές πρόγραμμα «Internet Plus» AI, έως το 2018 η χώρα θα κατασκευάσει πλατφόρμες για βασικές πηγές τεχνητής νοημοσύνης και θα σημειώσει σημαντική πρόοδο στη βασική τεχνολογία, συνδυάζοντάς την με όσο το δυνατόν περισσότερες εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει βασικά έργα όπως έξυπνες οικιακές συσκευές, έξυπνα αυτοκίνητα, έξυπνες συσκευές που μπορούν να φορεθούν καθώς και ρομπότ. Οι κρατικές υπηρεσίες θα καταρτίσουν τις δημοσιονομικές πολιτικές που θα στηρίξουν τον κλάδο και θα ενισχύσουν τη διεθνή συνεργασία, ανέφερε η ανακοίνωση.

    Η Κίνα προωθεί τη ρομποτική βιομηχανία ενώ προσπαθεί να αναβαθμίσει τον μεταποιητικό της κλάδο και να αντιμετωπίσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού. Πέρυσι, η χώρα ανακοίνωσε την πρωτοβουλία «Internet Plus» σε μια προσπάθεια να δώσει σε περισσότερες επιχειρήσεις την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το διαδίκτυο και φέτος, το επεκτείνει για 3 ακόμα χρόνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles