18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κίνα: Θα εκτοξεύσει 156 mini δορυφόρους για να βελτιώσει τις ταχύτητες πρόσβασης στο internet

    Αυτή τη στιγμή η Κίνα βρίσκεται στη λίστα των 10 χωρών με την καλύτερη διαδικτυακή συνδεσιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διαστημική υπηρεσία της χώρας αυτής, China Aerospace Science & Industry Corporation (CASIC), ανακοίνωσε τα σχέδιά της να εκτοξεύσει σύντομα 156 mini δορυφόρους στο διάστημα, προκειμένου να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις ταχύτητες πρόσβασης στο internet.

    satellite

    Οι δορυφόροι αυτοί, θα τεθούν σε τροχιά γύρω από τη γη στα 1.000 χιλιόμετρα πάνω από έδαφος και, σύμφωνα με την CASIC, πρόκειται για το πρώτο project τέτοιου είδους της Κίνας. Η περιστροφή τους σε χαμηλό υψόμετρο θα εξασφαλίσει ότι δε θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση στη μετάδοση του σήματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για δορυφόρους, ka-band και θα λειτουργούν στο εύρος συχνοτήτων 26.5GHz με 40GHz.

    phone-users-china

    Τέτοιου είδους δορυφόροι, αποτελούν την υπαριθμόν ένα επιλογή σε ανάλογα projects, εξαιτίας της αυξημένης «χωρητικότητας» και της καταλληλότητάς τους για ευρυζωνικές υπηρεσίες. Το project είναι μακροπρόθεσμο και περιλαμβάνει την αποστολή του ενός λίγο πριν το τέλος του έτους και άλλων τεσσάρων μέχρι το τέλος του 2020. Και οι 156 θα μπορέσουν να τεθούν σε λειτουργία μετά το 2025.

    Στην Ελλάδα, θα πρέπει προς το παρόν να προσγειωθούμε και να συμβιβαστούμε με το VDSL των 50 Mbps και το ADSL των εως 24 Mbps.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles