18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Kinect 2.0. Οι gamers συμβάλλουν στη βελτίωση των φωνητικών εντολών!

    Μία από τις βασικές λειτουργίες του Kinect 2.0 για το Xbox One, είναι ότι ο πρωτοποριακός σένσορας αντιλαμβάνεται και εκτελεί τις φωνητικές εντολές που του δίνει ο χρήστης. Η συγκεκριμένη δυνατότητα (που υπήρχε και στην πρώτη έκδοση του σένσορα για το Xbox 360), δικαιολογημένα προβάλλεται ως ένα από τα ατού του Kinect 2.0. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι απαιτείται ακόμη μπόλικος δρόμος για να αρχίσει να λειτουργεί πειστικά και αποτελεσματικά.

    Xbox_One_kinect_04
    Αντιλαμβανόμενοι την ύπαρξη του προβλήματος, οι υπεύθυνοι της Microsoft σκέφτηκαν να βελτιώσουν τη “φωνητική αντίληψη” του Kinect, με έναν απλό και έξυπνο τρόπο, ζητώντας ουσιαστικά από τους ίδιους τους gamers να τους βοηθήσουν. Στο επόμενο μεγάλο update του συστήματος οι developers του Xbox One έχουν ενσωματώσει μία λειτουργία που τους επιτρέπει να συλλέγουν φωνητικά δεδομένα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη βελτίωση της απόδοσης του σένσορα. Σύμφωνα με τον γκουρού του Xbox, Major Nelson, όσο πιο πολλά φωνητικά δείγματα καταφέρουν να μαζέψουν οι software engineers του Kinect, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουν να τελειοποιήσουν τον αλγόριθμο που δίνει τη δυνατότητα στo Kinect 2.0 να καταλαβαίνει τις φωνητικές εντολές του εκάστοτε χρήστη.

     Xbox_One_Console_SetB

    Σε περίπτωση βέβαια που οι κάτοχοι του Xbox One, δεν επιθυμούν να χαρίσουν τη φωνή τους, θα μπορούν να απενεργοποιήσουν τη συγκεκριμένη λειτουργία μέσα από τα settings του συστήματος. To Xbox One αναμένεται επίσημα στη χώρα μας τον προσεχή Σεπτέμβριο και είμαστε αρκετά περίεργοι να δούμε εάν μέχρι τότε θα έχουν διορθωθεί κάποιες από τις μικρές τεχνικές ατασθαλίες της νέας κονσόλας.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles