17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Κινέζοι σχεδιάζουν να χτίσουν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο, σε 3 μήνες! (vid)

    Μπορεί το Burj Khalifa, που είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο στα 828 μέτρα, στο Dubai, να χρειάστηκε 5 χρόνια για να χτιστεί, οι Κινέζοι όμως, είναι αποφασισμένη να το αφήσουν στην αφάνεια. Η εταιρεία Broad Sustainable Building, στοχεύει να χτίσει ένα ουρανοξύστη με το όνομα Sky City, ύψους 838 μέτρων, σε 3 μήνες!

    Είναι μάγοι; Όχι, απλά έχουν τον τρόπο τους. Η Κινεζική εταιρεία ειδικεύεται στα προκατασκευασμένα κτίρια, έτσι, το πλάνο τους είναι να κατασκευάσουν τα διάφορα κομμάτια του ουρανοξύστη που θα έχει 220 ορόφους και να τον… συναρμολογήσουν. Η συναρμολόγιση θα διαρκέσει 3 μήνες και την ημέρα των εγκαινίων, θα είναι φτιαγμένο το 95% του κτιρίου.

    Παρά το τεράστιο μέγεθός του, ο Sky City θα χρησιμοποιεί μόλις το ένα πέμπτο της ενέργειας που θα χρησιμοποιούσε μία συμβατική κατασκευή, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες κι αυτό θα συμβεί γιατί οι τοίχοι φάρδους 6 ιντσών και τα τετραπλά τζάμια, θα προσφέρουν στο κτίριο καλύτερη μόνωση. Με την ολοκλήρωσή του, η περιήγηση στους 220 ορόφους θα επιτυγχάνεται με 104 ανελκυστήρες, ενώ η συνολική επιφάνεια χρήσης, θα είναι 1 εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα.

    Κι επειδή οι κατασκευαστές είναι προφανές ότι ενδιαφέρονται για «ρεκόρ», ο Sky City θα στεγάζει το πιο ψηλό ξενοδοχείο του κόσμου, το πιο ψηλό διαμέρισμα, αλλά και το πιο ψηλό γραφείο του κόσμου, αφήνοντας το Burj Khalifa να τρώει… σκόνη.

    Η έναρξη της κατασκευής θα γίνει το Νοέμβριο και ο Sky City αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2013. Κι αν νομίζεται πως υπερβάλλουν, δείτε το παρακάτω time-lapse που δείχνει πώς η εταιρεία συναρμολόγησε ένα ξενοδοχείο 30 ορόφων, μέσα σε 360 ώρες.

    Simply amazing!

    Πηγή: popsci

     

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles