18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η κατασκευή του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, ξεκινά 27 Απριλίου

    Ήταν πίσω στο 2011 όταν ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Alwaleed bin Talal ανακοίνωσε την κατασκευή του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο. Θα ονομάζεται Kingdom Tower και η κορυφή του θα φτάνει τα 1000 και 1 μέτρα. Από τότε, το μόνο που είχε γίνει ήταν η εκσκαφή που θα υποδεχόταν την θεμελίωση του κτιρίου. Σύμφωνα όμως με το Βρετανικό περιοδικό αρχιτεκτονικής Building Design, οι κατασκευαστές είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις εργασίες στο εργοτάξιο την 27η Απριλίου.

    Kingdom_Tower

    Η αποκάλυψη του Building Design έρχεται διά στόματος ενός εκ των αρχιτεκτόνων του έργου, του Gordon Gill που, μαζί με τον Adrian Smith σχεδίασαν το κτίριο. Τα κωλύματα μέχρι τώρα αφορούσαν την αποφασιστικότητα των επενδυτών καθώς, ο πρίγκηπας Alwaleed bin Talal δεν είναι μόνος του σε αυτό το εγχείρημα, αλλά προεδρεύει παγκόσμιου fund. Τα προβλήματα φαίνεται να ξεπεράστηκαν και ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του Kingdom Tower που υπολογίζονται να διαρκέσουν 63 μήνες και να κοστίσουν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Με την ολοκήρωσή του όμως, ο Kingdom Tower θα είναι το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, καθώς θα είναι 173 μέτρα πιο ψηλός από το Burj Khalifa και 163 πιο ψηλό από το Sky City στην Κίνα, το οποίο, όταν θα τελειώσει μέσα στο 2014, θα φτάνει τα 838 μέτρα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles