14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κλείνει η Cambridge Analytica μετά το τεράστιο σκάνδαλο του Facebook

    Αποτελώντας το επίκεντρο ενός σκανδάλου που οδήγησε ακόμη και σε ομοσπονδιακή έρευνα στις ΗΠΑ, η Cambridge Analytica και η βρετανική ομόλογή της, SCL, κλείνουν και καταθέτουν αίτηση για πτώχευση. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι η εταιρεία κλείνει άμεσα, ενώ σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι “παύει όλες τις επιχειρήσεις της, έχοντας αποτελέσει το αντικείμενο πολλών αβάσιμων κατηγοριών”.

    cambridge-analytica

    Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία λόγω του “σκανδάλου” είχε χάσει ένα σημαντικό μέρος των πελατών της τους τελευταίους μήνες. Ως αποτέλεσμα, διαπιστώθηκε ότι δεν είναι πλέον βιώσιμη η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης.

    Ενώ το Facebook έλαβε το κύριο βάρος των κριτικών μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με τις διαρροές απόρρητων δεδομένων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η Cambridge Analytica είχε και αυτή τα δικά της προβλήματα μετά το σκάνδαλο. Τον Μάρτιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Alexander Nix, συνελήφθη στην κάμερα, συζητώντας για ενδεχόμενη δωροδοκία και παγίδευση. Ενώ τον έπαυσαν από τη θέση του η εταιρεία βρέθηκε σε διαδικασία ανεξάρτητης έρευνας, αυτό δεν ήταν αρκετό να επαναφέρει την πελατεία της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles